Η Εναλλακτική Παρέμβαση στις εκλογές του ΔΣΑ

Νοέμβριος 2021

Ημερομηνία:

Μοιραστείτε:

Ζωή Μήλιου: «Στο Τριανόν είδα το ΕΜΕΙΣ στα μάτια των νέων συναδέλφων» (Δήλωση στήριξης)

Λάβαμε και δημοσιεύουμε δήλωση στήριξης στην Εναλλακτική Παρέμβαση από τη δικηγόρο Ζωή Μήλιου, ιδρυτικό στέλεχος της παράταξης και διατελέσασα μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών.

Ζωή Μήλιου: Δήλωση στήριξης στην Εναλλακτική Παρέμβαση

Συνάδελφοι,

Ντρέπομαι για την απραξία της ηγεσίας του ΔΣΑ στα οξύτατα προβλήματα του κλάδου.

Ντρέπομαι για την αφωνία της στην ουσιαστική κατάργηση του εργατικού δικαίου.

Ντρέπομαι για τη σιωπή της απέναντι στην αποδόμηση των δημοκρατικών κατακτήσεως και την απουσία της στα θέματα της κοινωνίας.

Έχει αφομοιώσει πλήρως την έννοια της ατομικής ευθύνης που μεταλλάσσει την ύπαρξή μας σε θηρίο. Η βουλή απέναντι στον υφέρποντα εκφασισμό της ζωής μας, στηρίζοντας αποκλειστικά το σάπιο σύστημα και την κυβερνητική πολιτική που προτάσσει συνεχώς το «εγώ» ενάντια στο «εμείς» με στόχο τον διχασμό και τη μετατροπή μας από πολίτες σε πληβείους.

Χθες στο «ΤΡΙΑΝΟΝ» ακούγοντας τις τοποθετήσεις και βλέποντας τα μάτια των νέων συναδέλφων που συνεχίζουν να μάχονται για τη λύση των προβλημάτων του δικηγορικού σώματος, ιδιαίτερα των πρωτοεισερχόμενων στο επάγγελμα, που ασχολούνται ως υπερασπιστές με τη διαστρωμάτωση της κοινωνίας, με τους ξένους, με τους πρόσφυγες, με τους μετανάστες, με τους εξοβελιστέους, με την έμφυλη βία, με τις γυναικοκτονίες, με όλα όσα μας αφορούν ως σκεπτόμενα και ενεργά άτομα, αναγνώρισα το «ΕΜΕΙΣ», τη συλλογικότητα, την αλληλεγγύη και τον συνεκτικό ιστό που υπάρχει στα μέλη από την ίδρυση της ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ μέχρι σήμερα που κλείνει 31 χρόνια αγώνα. Είμαι πλέον σίγουρη ότι σ’ αυτή τη δύσκολη συγκυρία η μάχη δίνεται σ’ όλα τα μέτωπα με αρχές και σθένος.

Είναι κατόρθωμα στις ζοφερές μέρες, που διανύουμε ν’ αναδεικνύεται το «ΕΜΕΙΣ» από αυτή τη νέα γενιά των συναδέλφων. Είμαστε δυνατοί. Αγωνιζόμαστε και η νίκη είναι στα χέρια μας. «Καλό βόλι» στις εκλογές.

Μία εκ των «δεινοσαύρων» της παράταξης

Ζ.Μ. Μήλιου

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Δημοφιλή