Η Εναλλακτική Παρέμβαση στις εκλογές του ΔΣΑ

Νοέμβριος 2021

Ημερομηνία:

Μοιραστείτε:

Να πληρωθούν άμεσα οι ασκούμενες/-οι που εργάζονται μέσω ΕΣΠΑ στα δικαστήρια

ΝΑ ΠΛΗΡΩΘΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΟΙ ΑΣΚΟΥΜΕΝΕΣ/ΟΙ ΠΟΥ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΜΕΣΩ ΕΣΠΑ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ (Ανακοίνωση της Εναλλακτικής, 12/11/2021)

Η κοροϊδία που λέγεται «χρηματοδότηση της άσκησης στα δικαστήρια μέσω ΕΣΠΑ» έχει φέρει εκατοντάδες ασκούμενες/ους συναδέλφους μας σε απόγνωση καθώς παραμένουν απλήρωτοι από τον Αύγουστο χωρίς καμία απολύτως δέσμευση για το πότε ακριβώς θα πληρωθούν. Παρότι οι συμβάσεις τους προβλέπουν μηνιαία μισθοδοσία τους, δεν τους έχει καταβληθεί τίποτα εδώ και δύο ή και τρεις μήνες. Η εταιρεία στην οποία ο ίδιος ο ΔΣΑ ανέθεσε τη διαχείριση του προγράμματος αυτού παραπλανά τους συναδέλφους με συνεχείς διαβεβαιώσεις που δεν εκπληρώνονται. Το ίδιο και το Υπουργείο Δικαιοσύνης. Ταυτόχρονα, δεν τους χορηγούνται οι νόμιμες άδειες,ούτε καν αναρρωτικές, παρά μόνο με προσκόμιση εγγράφου από δημόσιο νοσοκομείο.

Ο Πρόεδρος του ΔΣΑ και πολλοί υποψήφιοι Πρόεδροι με χαρά και περηφάνια διαφημίζουν και διαφημίζονται για το Πρόγραμμα αυτό, χωρίς αισχύνη για την κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι ασκούμενοι/ες συνάδελφοί μας.

Και δεν είναι η πρώτη φορά. Από τότε που ξεκίνησε το πρόγραμμα αυτό πριν μερικά χρόνια, η κατάσταση αυτή της μη έγκαιρης πληρωμής των ασκούμενων είναι συχνότατο φαινόμενο. Ο ΔΣΑ δυστυχώς δεν έχει πράξει όσα αρμόζουν στο ρόλο του. Και πρέπει άμεσα να το κάνει. Δεν είναι δυνατόν να γίνεται δεκτή μία κατάσταση όπου εκατοντάδες συνάδελφοί μας που εργάζονται ΚΑΝΟΝΙΚΑ θα υποχρεώνονται είτε να δανείζονται είτε να συντηρούνται από τους γονείς τους.

Ο ΔΣΑ πρέπει να αναλάβει δράση απέναντι στο Υπουργείο και την ανάδοχο εταιρεία ΑΜΕΣΑ. Οι συνάδελφοί μας πρέπει να πληρωθούν άμεσα όλους τους δεδουλευμένους μισθούς τους και όχι μόνο τον πρώτο και να διασφαλιστεί ότι θα πληρώνονται στην ώρα τους από εδώ και στο εξής. Το ίδιο και όσοι θα εργαστούν για δικηγορικά γραφεία. Να μην βρεθεί ούτε ένας δικηγόρος εργοδότης που να αρνηθεί να πληρώσει τον/την ασκούμενο επειδή δεν θα έχει πάρει τα χρήματα από το ΕΣΠΑ. Θα πρέπει ο ΔΣΑ να διασφαλίσει με παρεμβάσεις του ότι τα εργασιακά δικαιώματα και η αξιοπρέπεια των συναδέλφων μας δεν θα βρεθούν ξανά καταπατημένα από οποιονδήποτε εργολάβο, ακόμα κι αν υπεύθυνο είναι το Υπουργείο Δικαιοσύνης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Δημοφιλή