Η Εναλλακτική Παρέμβαση στις εκλογές του ΔΣΑ

Νοέμβριος 2021

Ημερομηνία:

Μοιραστείτε:

Η Εναλλακτική Παρέμβαση στη συγκέντρωση για την κλιματική κρίση (6/11/21)

Η «Εναλλακτική Παρέμβαση – Δικηγορική Ανατροπή» βρέθηκε το Σάββατο 6/11 στο Σύνταγμα, στη συγκέντρωση ενάντια στην κλιματική κρίση σε αλληλεγγύη με τους διαδηλωτές και τις διαδηλώτριες στη Γλασκώβη όπου διεξάγεται η Σύνοδος του ΟΗΕ για το κλίμα.

Στο βίντεο, οι δηλώσεις του Θανάση Καμπαγιάννη, υποψήφιου προέδρου ΔΣΑ με την Εναλλακτική Παρέμβαση – Δικηγορική Ανατροπή:

«Είμαστε σήμερα εδώ για να διαδηλώσουμε σε αλληλεγγύη με τους διαδηλωτές και τις διαδηλώτριες στη Γλασκώβη έξω από τη Σύνοδο Κορυφής του ΟΗΕ για το κλίμα. Περισσεύει από τους ηγέτες του κόσμου, αλλά και από τους πολιτικούς στην Ελλάδα, η υποκρισία και η ρητορική όσον αφορά την «πράσινη ανάπτυξη». Στην πραγματικότητα, όλες οι πολιτικές επιλογές που λαμβάνονται τα τελευταία χρόνια υποβοηθούν την κλιματική κρίση, τις συνέπειες της οποίας είδαμε και φέτος στη χώρα μας με τις πλημμύρες και τις πυρκαγιές, αλλά και σε πολλές χώρες του κόσμου. Σταχυολογώντας, τα τελευταία χρόνια μιλάμε για τις επιλογές όπως η μετατροπή της ΝΑ Μεσογείου σε σκακιέρα για τις ΑΟΖ και την πρόθεση εξόρυξης κοιτασμάτων αερίου και πετρελαίου, μιλάμε για τις μαζικές επενδύσεις σε έναν βιομηχανοποιημένο τουρισμό και σε φαραωνικά έργα όπως το Ελληνικό, μιλάμε επίσης για την ανάπτυξη των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας με όρους κερδοφορίας και κερδοσκοπίας που στην πραγματικότητα και το περιβάλλον καταστρέφουν και αυξάνουν την ενεργειακή φτώχεια. Γι’ αυτόν τον λόγο είμαστε εδώ σήμερα, προκειμένου να πούμε ένα μεγάλο «Φτάνει πια». Θεωρούμε ότι ο Δικηγορικός Σύλλογος της Αθήνας πρέπει να έχει άποψη και παρέμβαση για όλα τα μεγάλα ζητήματα ευρύτερης κοινωνικής σημασίας, όπως σίγουρα είναι και η κλιματική κρίση. Γι’ αυτόν τον λόγο σήμερα αντιπροσωπεία της «Εναλλακτικής Παρέμβασης – Δικηγορικής Ανατροπής» είναι εδώ μαζί με τους υπόλοιπους διαδηλωτές και διαδηλώτριες στο Σύνταγμα».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Δημοφιλή