Η Εναλλακτική Παρέμβαση στις εκλογές του ΔΣΑ

Νοέμβριος 2021

Ημερομηνία:

Μοιραστείτε:

#Justice4ZakZackie: Η Εναλλακτική για τη δίκη των δολοφόνων του Ζακ Κωστόπουλου

Μέλη της παράταξης «Εναλλακτική Παρέμβαση – Δικηγορική Ανατροπή» μαζί με τον υποψήφιο πρόεδρο του ΔΣΑ Θανάση Καμπαγιάννη, βρεθήκαμε σήμερα στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αθηνών για να δηλώσουμε τη συμπαράστασή μας στην οικογένεια του Ζακ Κωστόπουλου, της Zackie Oh, κατά την έναρξη της δίκης, καθώς και στις συναδέλφισσες δικηγόρους Άννυ Παπαρρούσου, Κλειώ Παπαπαντολέων και Χρύσα Πετσιμέρη, που εκπροσωπούν την οικογένεια στην υποστήριξη της κατηγορίας.

Η παρακολούθηση της δίκης μπορεί να γίνεται σε ζωντανό χρόνο, χάρη στο Παρατηρητήριο που έχει συσταθεί (θα το βρείτε σε facebook και twitter).

Διαβάστε τη σχετική ανάρτηση του Θανάση Καμπαγιάννη:

«Σήμερα ξεκίνησε η δίκη των δολοφόνων του Ζακ Κωστόπουλου στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας.

Μια ανθρώπινη ζωή χάθηκε κυριολεκτικά για το τίποτα: ένας άνθρωπος πεσμένος κάτω, αδύναμος, απολύτως ευάλωτος, χτυπήθηκε, κλωτσήθηκε, κακοποιήθηκε μέχρι θανάτου από δύο ψυχικά απολύτως ήρεμους άνδρες, με τους επιληφθέντες αστυνομικούς να μην αποτρέπουν αλλά να ενισχύουν το θανατηφόρο αποτέλεσμα, κατά τα περιγραφόμενα στο κατηγορητήριο. Κι όμως, κάτω από την είδηση αυτή στα ΜΜΕ και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, διαβάσαμε ποταμό από σχόλια που δικαιολογούν τις ενέργειες των κατηγορουμένων γιατί ο θανών ήταν «ληστής», «πρεζόνι», «πούστης». Το Συμβούλιο εισήγαγε αυτή την υπόθεση στο ακροατήριο με την κατηγορία της θανατηφόρας σωματικής βλάβης. Όταν έγιναν τα γεγονότα της Νέας Σμύρνης, η αστυνομία και η δικαιοσύνη χαρακτήρισαν νομικά την επίθεση πολλών ατόμων σε βάρος του πεσμένου από μοτοσικλέτα αστυνομικού ως απόπειρα ανθρωποκτονίας (οι σωματικές βλάβες δεν ήταν κατά τις δημοσιευμένες πληροφορίες ούτε καν βαριές). Άνθρωποι προφυλακίστηκαν με αμφίβολες καταθέσεις – στην υπόθεση του Ζακ, δεν έχει υπάρξει ούτε μέρα φυλακής, ακόμα και σε κρατητήριο. Από αυτά και μόνο, καταλαβαίνουμε ότι σε αυτή την υπόθεση η ταυτότητα του θύματος έχει μπει στο ζύγι. Και χρειάζεται να σταθούμε δίπλα στην οικογένεια του Ζακ, της Zackie Oh, γιατί μέσα στη δικαστική αίθουσα θα ξανατεθεί το ερώτημα αν τελικά η ζωή της άξιζε να βιωθεί ή αν με οποιοδήποτε πρόσχημα κάποιοι μπορούν να πατήσουν έναν άνθρωπο σαν να είναι κατσαρίδα. Και αυτό δεν αφορά μόνο την κοινότητα των ΛΟΑΤΚΙ (λεσβίες, ομοφυλόφιλοι, αμφιφιλόφυλοι, τρανς, κουήρ, ίντερσεξ άνθρωποι) της οποίας ο/η Ζακ/Zackie Oh ήταν μέλος, αλλά κάθε νουνεχή άνθρωπο.

Εμείς σήμερα, σαν μέλη της Εναλλακτικής Παρέμβασης, πήγαμε στο Πρωτοδικείο για να συμπαρασταθούμε στην οικογένεια Κωστόπουλου και στις συναδέλφισσές μας Άννυ Παπαρρούσου, Κλειώ Παπαπαντολέων και Χρύσα Πετσιμέρη που υποστηρίζουν την κατηγορία.»

Δείτε δήλωση έξω από το δικαστήριο:

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Δημοφιλή