Η Εναλλακτική Παρέμβαση στις εκλογές του ΔΣΑ

Νοέμβριος 2021

Ημερομηνία:

Μοιραστείτε:

Να δοθεί τώρα η παράταση για τις 120 δόσεις (ν. 4611/2019) – Επιστολή στο ΔΣ του ΔΣΑ

Για το κατεπείγον θέμα της παράτασης της προθεσμίας για τις 120 δόσεις: επιστολή προς το ΔΣ του ΔΣΑ από την Αγγελική Σεραφείμ, σύμβουλο ΔΣ ΔΣΑ, και τον Θανάση Καμπαγιάννη, τ. σύμβουλο ΔΣ και υποψήφιο Πρόεδρο ΔΣΑ με την Εναλλακτική Παρέμβαση – Δικηγορική Ανατροπή.

«Αγαπητές/οί συναδέλφισσες/φοι

Όπως είναι γνωστό, στις 30/9/2021 λήγει η παραταθείσα προθεσμία οριστικοποίησης των αιτήσεων για τις 120 δόσεις αναφορικά με οφειλόμενες ασφαλιστικές εισφορές παρελθόντων ετών (ν. 4611/2019). Μέχρις στιγμής δεν είναι γνωστή κάποια παράταση της προθεσμίας ή κάποια δήλωση προθέσεων από πλευράς κυβέρνησης.

Το γεγονός της μη ανακοίνωσης παράτασης έχει δημιουργήσει αναστάτωση σε χιλιάδες συναδέλφισσες και συναδέλφους που χρωστάνε στα ασφαλιστικά τους ταμεία (υπολογίζονται σε πάνω από 11.000 πανελλαδικά) και έχουν ενταχθεί στην πλατφόρμα χωρίς όμως να έχουν προβεί στην οριστικοποίηση της αίτησής τους. Με δεδομένο ότι μετά την οριστικοποίηση της αίτησης θα πρέπει να υπάρξει και διαδικασία πιστοποίησης στο ΚΕΑΟ (προβλεπόμενες δύο εργάσιμες ημέρες), η Δευτέρα 27/9 είναι μάλλον η τελευταία ημέρα κατά την οποία οι οφειλέτριες/έτες θα πρέπει να προβούν στην οριστικοποίηση υποβολής της αίτησής τους (με επιλογή επανυπολογισμού ή όχι των οφειλών με τον νόμο Κατρούγκαλου).

Πέραν της απουσίας οποιασδήποτε ενημέρωσης από την κυβέρνηση που δημιουργεί τεράστια αναστάτωση και ανασφάλεια σε χιλιάδες συναδέλφισσες και συναδέλφους, επισημαίνουμε ότι σε περίοδο πανδημίας και με νέες δημιουργηθείσες οφειλές (οι οποίες προγραμματίζεται να πληρωθούν από 1/1/2022) χιλιάδες δικηγόροι θα πρέπει να εντάξουν στον μηνιαίο προϋπολογισμό τους άλλο ένα πάγιο κονδύλι πληρωμής των οφειλόμενων εισφορών – δίπλα στο μηνιαίο ειδοποιητήριο των τρεχουσών εισφορών – μετά από ένα χρονικό διάστημα ενάμιση χρόνου κατά τον οποίο η λειτουργία των δικαστηρίων τελούσε σε καθεστώς αναστολής ή ημι-αναστολής. Και όλα αυτά χωρίς ΚΑΜΙΑ αποζημίωση.

Με δεδομένα αυτά, τυχόν απόφαση μη παράτασης αποτελεί άλλη μία εκδικητική πολιτική εξόντωσης των αυτοαπασχολούμενων δικηγόρων από την κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Για τους λόγους αυτούς προτείνουμε:

α. Την άμεση δημοσιοποίηση του προβλήματος στα μέσα μαζικής ενημέρωσης με την έκδοση σχετικής ανακοίνωσης του ΔΣΑ.

β. Την άμεση διοργάνωση παράστασης διαμαρτυρίας του ΔΣ του Δικηγορικού Συλλόγου Αθήνας στο Υπουργείο Εργασίας αύριο Δευτέρα 27/9.

γ. Την άμεση σύγκληση και κινητοποίηση της Ολομέλειας των Προέδρων, με δεδομένο ότι το πρόβλημα είναι πανελλαδικής φύσης.δ. Κάθε άλλο πρόσφορο μέσο για την επίτευξη της παράτασης της σχετικής προθεσμίας.

Με εκτίμηση,

Εκ μέρους της Εναλλακτικής Παρέμβασης – Δικηγορικής Ανατροπής.»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Δημοφιλή