Η Εναλλακτική Παρέμβαση στις εκλογές του ΔΣΑ

Νοέμβριος 2021

Ημερομηνία:

Μοιραστείτε:

Άμεση απελευθέρωση του Hisham Fouad και των πολιτικών κρατουμένων στην Αίγυπτο

Η Εναλλακτική Παρέμβαση Δικηγόρων Αθήνας εκφράζει την αλληλεγγύη της στο φυλακισμένο Αιγύπτιο σοσιαλιστή και δημοσιογράφο Hisham Fouad.

Ο δημοσιογράφος βρίσκεται σε απεργία πείνας από το Σάββατο 10 Ιουλίου ως μέσο αγώνα ενάντια στη συνεχιζόμενη κράτηση του σε καθεστώς «προσωρινής κράτησης» πέραν των δύο ετών, ανώτατο όριο που προβλέπει ο αιγυπτιακός νόμος. Ο Hisham συνελήφθη στις 25 Ιουνίου 2019 και έκτοτε κρατείται στις αιγυπτιακές φυλακές, οι οποίες θεωρούνται και είναι από τις χειρότερες φυλακές στον κόσμο, με άθλιες συνθήκες για τους κρατούμενους και συνεχείς καταγγελίες για βασανιστήρια.

O Hisham Fouad έχει κατηγορηθεί από τη δικτατορία του Σίσι για το αδίκημα της «οικονομικής συνομωσίας» μαζί με άλλα μέλη αντιπολιτευόμενων ομάδων. Η δικτατορία του Σίσι συνεχίζει να εκδικείται όσους συμμετείχαν στην αραβική άνοιξη και τόλμησαν να ονειρευτούν ένα δημοκρατικό μέλλον για τη χώρα. Η καταστολή όλων των αντιπολιτευόμενων ομάδων είναι ολοκληρωτική, οι φυλακές έχουν γεμίσει από μέλη των οργανώσεων της αριστεράς, υπερασπιστές ανθρωπίνων δικαιωμάτων , μέλη των αδελφών μουσουλμάνων και απλών ανθρώπων που απλώς έχουν μια διαφορετική άποψη από αυτή της δικτατορίας.

Οι ελληνικές κυβερνήσεις, με πρώτη, την κυβέρνηση των Σύριζα Ανελ, συμπλέουν με το καθεστώς του δικτάτορα, ανταλλάσσοντας χειραψίες και διαμορφώνοντας συμμαχίες για την ΑΟΖ, που οδήγησαν στην υπογραφή της συμφωνίας από την επόμενη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Η συνεργασία της κυβέρνησης Σύριζα – Ανέλ με το καθεστώς του Σίσι αποτελεί από τις μελανότερες σελίδες της διακυβέρνησης της. Η συνεργασία με ένα δικτάτορα ο οποίος είναι υπεύθυνος για την σφαγή, φυλάκιση και τρομοκράτηση όλων όσων βγήκαν, διαδήλωσαν και διεκδίκησαν ελευθερία και δημοκρατία και αποτέλεσαν την έμπνευση για το κίνημα των πλατειών στην Ισπανία, Ιταλία, Ελλάδα αποτέλεσε και αποτελεί δείγμα ενός πολιτικού κυνισμού και αδιαφορίας για τον σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Ο Hisham Fouad συνεχίζει να αντιστέκεται ενάντια στην πλήρη καταπάτηση των δημοκρατικών δικαιωμάτων όσων προσπαθούν να αντιπολιτευθούν στο καθεστώς. Ο ίδιος λέει « Καθώς η δύναμη βρίσκεται στην ενότητα, δεν θα μπορέσω να επιτύχω κανένα αίτημα χωρίς την ενότητα όλων όσων εκείνων στέκονται αλληλέγγυοι με τις δυνάμεις της ζωής στην κοινωνία και όσους αγαπούν την ελευθερία».

Άμεση απελευθέρωση του Hisham Fouad και των πολιτικών κρατουμένων στην Αίγυπτο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Δημοφιλή