Η Εναλλακτική Παρέμβαση στις εκλογές του ΔΣΑ

Νοέμβριος 2021

Ημερομηνία:

Μοιραστείτε:

Ο Σταύρος Μπαλάσκας πρέπει να αποταχθεί χθες από την Αστυνομία!

Ο Σταύρος Μπαλάσκας πρέπει να αποταχθεί χθες από την Αστυνομία!

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ

Ο ηθικός, δεοντολογικός και νομικός πάτος του «συνδικαλιστή» αστυνομικού Σταύρου Μπαλάσκα φαίνεται ότι είναι πολύ βαθιά ακόμα. Σε σημερινή τηλεοπτική εκπομπή, σχολιάζοντας τη γυναικοκτονία στα Γλυκά Νερά της νεαρής μητέρας από τον σύζυγό της και την αποκάλυψη της ενοχής του, ανέφερε:

“Είναι βλάκας πρώτα απ’ όλα. Εκείνη τη στιγμή που σκότωσε τη γυναίκα του, εάν έχουμε ατυχές γεγονός μέσα στον θυμό του και μέσα στο τα ‘χασε και τρελάθηκε, εάν έπαιρνε τηλέφωνο την Αστυνομία δεν θα πήγαινε ούτε τέσσερα χρόνια φυλακή, γιατί θα πήγαινε εν βρασμώ ψυχής σε ενδοοικογενειακό καβγά. Χωρίς να το θέλω εκείνη τη στιγμή, δεν λειτουργούσα εγώ, πρώην έντιμος βίος, 4.000 πράγματα. Θα πήγαινε 5-6 χρόνια φυλακή. Είναι ένα νέο παιδί”

“Βλάκας” που προσπάθησε να καλύψει το έγκλημά του με “λάθος” τρόπο;

“Βλάκας” που δεν σκέφτηκε καλύτερη στρατηγική συγκάλυψης;

“Βλάκας” που θα αντιμετωπίσει τις συνέπειες της πράξης του;

Αυτή η τοποθέτηση αποκαλύπτει την ηθική στάθμη του κ.Μπαλάσκα και όσων εκπροσωπεί, καθώς και όσων τον άκουσαν στο σεξιστικό και πατριαρχικό του παραλήρημα και σιώπησαν – οι ίδιοι που σήμερα έχουν τίτλους ‘τον απείλησε με διαζύγιο’.

Γι’ αυτόν μία προμελετημένη στυγερή γυναικοκτονία μιας νέας γυναίκας που ήθελε να ξεφύγει από τον κακοποιητή σύζυγό της, που “τόλμησε” να ζητήσει διαζύγιο, μια γυναικοκτονία που κατέστησε θύμα ενδοοικογενειακής βίας και το ίδιο το παιδί, στο βαθμό που τελέστηκε μπροστά του, και το οποίο ο γυναικοκτόνος εκμεταλλεύτηκε για ‘σκηνοθετικούς λόγους’, βάζοντας δίπλα στη νεκρή μητέρα του, μπορεί να μεταμορφωθεί σε ένα «λάθος» για τον κ. Μπαλάσκα, ενός ‘νέου’, που χάλασε τη ζωή του!

Αποκαλύπτει την αντίληψή τους για τη θέση της γυναίκας, για τη φύση της συζυγικής σχέσης, ότι το «νέο παιδί», ο άντρας, δικαιούται τα «λάθη», ακόμη κι αν αυτά προϋποθέτουν απόλυτη εξουσία πάνω στη γυναίκα: εξουσία πάνω στην ίδια τη ζωή της. Δικαιούται μάλιστα και μια μικρή ποινή, γιατί δεν έκανε και τίποτα φοβερό. Και για άλλη μια φορά ρίχνει την ευθύνη στο θύμα.

Αποτυπώνει γλαφυρά την αντίληψή τους για την ποιότητα και την έννοια της Δικαιοσύνης. Η στυγερή δολοφονία, με μια δικαιολογία «στην αστυνομία», θα μπορούσε να οδηγήσει σε αναντίστοιχη προς τα κάτω ποινή.

Υπονοεί μια ευνοϊκή στάση της αστυνομίας σε αυτόν που θα επικαλεστεί «βρασμό ψυχικής ορμής», ακόμη κι αν αυτός έχει προβεί σε γυναικοκτονία.

«Κλείνει το μάτι» στους άντρες που ασκούν ενδοοικογενειακή βία, γιατί λέει ξεκάθαρα ότι ακόμη και για τη γυναικοκτονία υπάρχει τρόπος να τη βγάλεις, αν όχι καθαρή, με “5-6 χρόνια φυλακή”.

Δίνει τις οδηγίες σε κάθε μελλοντικό γυναικοκτόνο, βιαστή, κακοποιητή ώστε να μην τιμωρούνται για το έγκλημά τους- βγαλμένες από το σκοτάδι της έμφυλης καταπίεσης.

Στέλνει τις γυναίκες στη σιωπή. Ποια γυναίκα θα καταγγείλει στην αστυνομία, σε μια τέτοια αστυνομία, την κακοποίησή της; Ποια θα ζητήσει βοήθεια όταν κινδυνεύει, από αυτούς και αυτές που εκπροσωπούνται από τον κ. Μπαλάσκα;

Αυτός ο εμετικός οδηγός συγκάλυψης είναι η συνεισφορά του συνδικαλιστή αστυνομικού Μπαλάσκα στο διάλογο που έχει ανοίξει ύστερα από άλλη μια γυναικοκτονία στην χώρα, που βαφτίζεται ‘άτυχη στιγμή’.

Ο εγκληματίας που εκτέλεσε, σκηνοθέτησε και επί 40 μέρες μοίραζε το σενάριό του πανελλαδικά, γίνεται “νέο παιδί”.

Αν ήταν αλλοδαπός, Ρομά, φτωχός, οι συνδικαλιστές της αστυνομίας θα ζητούσαν κατάργηση της ποινικής δικονομίας και εκτελέσεις στο δρόμο. Τώρα που είναι ο πατριάρχης της διπλανής πόρτας, ψάχνουν τρόπους να τον δικαιολογήσουν.

ΩΣ ΕΔΩ.

Ο Σταύρος Μπαλάσκας πρέπει να αποταχθεί χθες από την Αστυνομία.

Κάθε μέρα που δεν λαμβάνονται πειθαρχικά μέτρα εναντίον του προσθέτουν βαθμούς συνενοχής σε όσα αυτός κάνει και λέει του Υπουργού, της ηγεσίας της Αστυνομίας, των ΜΜΕ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Δημοφιλή