Η Εναλλακτική Παρέμβαση στις εκλογές του ΔΣΑ

Νοέμβριος 2021

Ημερομηνία:

Μοιραστείτε:

Διεθνής ημέρα δράσης στη μνήμη της δικηγόρου Ebru Timtik

ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΗΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ ΕΜΠΡΟΥ TIMTIK. 14 ΙΟΥΝΙΟΥ, ΔΙΕΘΝΗΣ ΗΜΕΡΑ ΔΡΑΣΗΣ: ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΤΙΜΩΝΤΑΣ ΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΗΣ EBRU TIMTIK

Η συνάδελφός μας δικηγόρος Ebru Timtik ήταν μια από τους δικηγόρους των ανθρώπων που φυλακίστηκαν για τις επαναστατικές τους δραστηριότητες στην Τουρκία, όπου οι δικηγόροι δέχονται βαριές επιθέσεις και απειλές.

Προφυλακίστηκε μαζί με 17 συναδέλφους και στη δίκη καταδικάστηκαν άδικα με συνολική ποινή 159 έτη. Η Ebru Timtik, μαζί με τον συνάδελφό της Aytaç Ünsal, ξεκίνησαν απεργία πείνας μέχρι θανάτου απαιτώντας το «δικαίωμα σε δίκαιη δίκη», ενάντια στην παράνομη και αυθαίρετη σύλληψή και φυλάκιση τους. Έγινε μάρτυρας της αντίστασης, στις 27 Αυγούστου 2020, την 238η ημέρα της απεργίας πείνας μέχρι θανάτου.

Η Ebru Timtik ήταν μια έντιμη δικηγόρος που αφιέρωσε όλη της τη ζωή στον αγώνα για δικαιοσύνη και αγωνίστηκε για το δικαίωμα σε μια δίκαιη δίκη με διάφορους τρόπους, σε όλη της την επαγγελματική ζωή. Έβαλε τη ζωή της στον τελευταίο της αγώνα και έγινε αθάνατη για το δικαίωμα σε δίκαιη δίκη. Αυτός ο αξιότιμος αγώνας της συναδέλφου μας Ebru Timtik κέρδισε τον σεβασμό εκατομμυρίων συναδέλφων και συναδελφισσών μας στην Τουρκία και σε όλο τον κόσμο. Οργανώθηκαν πολλές εκδηλώσεις στη μνήμη της Ebru Timtik καθώς και της απονεμήθηκαν πολλά βραβεία.

Ένα από αυτά είναι η εκδήλωση “Διεθνής ημέρα δίκαιης δίκης και βραβείο Ebru Timtik” που ανακοινώθηκε στη μνήμη της Ebru Timtik. Στο πλαίσιο αυτής της εκδήλωσης, θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακή εκδήλωση στις 14 Ιουνίου 2021 μεταξύ 15.00-17.15 (CEST). Την ίδια ημέρα, θα πραγματοποιηθούν ταυτόχρονα εκδηλώσεις μνήμης για την Ebru Timtik σε πολλές χώρες. Ως συνάδελφοι/ισσες στην Αθήνα, θα συναντηθούμε μπροστά από το Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών στις 14 Ιουνίου 2021 για να τιμήσουμε τη δικηγόρο Ebru Timtik ως μέρος της Διεθνούς Ημέρας Δίκαιας Δίκης Καλούμε όλους τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσές μας που αγκαλιάζουν το ιδανικό της δίκαιης δίκης της Ebru Timtik να συμμετάσχουν.

– Ημερομηνία: 14 Ιουνίου 2021 / Δευτέρα.

– Τοποθεσία: Μπροστά από το Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών.

– Ώρα: 19.30.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Δημοφιλή