Η Εναλλακτική Παρέμβαση στις εκλογές του ΔΣΑ

Νοέμβριος 2021

Ημερομηνία:

Μοιραστείτε:

Newsletter #9 της «Εναλλακτικής Παρέμβασης – Δικηγορικής Ανατροπής», 7/6/2021

Newsletter #9 της “Εναλλακτικής Παρέμβασης – Δικηγορικής Ανατροπής”, 7/6/2021.

Με το Newsletter της ΕΠ-ΔΑ, θα σας ενημερώνουμε για τα νεότερα από τη δράση μας, αναφορικά με τη συνδικαλιστική και την πολιτική επικαιρότητα.

Γενική Απεργία, 10 Ιούνη: Συναγερμός για να μη γίνει νόμος η εργασιακή ζούγκλα!

Το νομοσχέδιο που κατέθεσε στη Βουλή η κυβέρνηση για τα εργασιακά είναι ένα νομοθέτημα χαλκευμένο στα γραφεία του Συνδέσμου Ελλήνων Βιομηχάνων, του οποίου η κυβέρνηση Μητσοτάκη δρα ως μεσίτης. Πρόκειται για τις πάγιες απαιτήσεις των εργοδοτών για ατομική διευθέτηση του χρόνου εργασίας, κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων, απελευθέρωση απολύσεων και ασφυκτικό έλεγχο στα σωματεία και τη δυνατότητά τους να υπερασπίζονται τα δικαιώματα των εργαζόμενων.

Ως «Εναλλακτική Παρέμβαση» έχουμε ήδη εκδώσει ανακοίνωση (την επιμέλεια του κειμένου είχαν οι συνάδελφοι Γρηγόρης Μισκεδάκης και Παναγιώτης Κολοβός) στην οποία αναλύουμε συνολικά το αντεργατικό νομοθέτημα, απέναντι στην προκλητική προσπάθεια του Υπουργού Εργασίας Χατζηδάκη να το εμφανίσει έως και «φιλεργατικό»! Ανακοίνωση καταδίκης του νομοσχεδίου εξέδωσε και ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών .

Συμμετέχουμε περαιτέρω στις δράσεις της «Πρωτοβουλίας Δικηγόρων και Νομικών για τα Δημοκρατικά Δικαιώματα» ενάντια στο νομοσχέδιο:

* Δείτε το βίντεο της Πρωτοβουλίας «Ο Πινόκιο και ο Πινοσέτ», σε συνεργασία με το OmniaTV, με ήδη πάνω από 45.000 θεάσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

* Ενημερωθείτε για τα καλέσματά για συμμετοχή στις απεργιακές συγκεντρώσεις της Πέμπτης 10 Ιούνη, στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη με μπλοκ της Πρωτοβουλίας.

==> 9 Ιουνίου: Έκτακτη δράση της Πρωτοβουλίας Δικηγόρων και Νομικών στο Υπουργείο Εργασίας στην Αθήνα: Τετάρτη 9/6, στις 14:00, στο Υπ. Εργασίας (Σταδίου 29).

==> 10 Ιουνίου: Κατεβάζουμε τα μολύβια, σβήνουμε τις οθόνες, κατεβαίνουμε στο δρόμο! Στην Αθήνα: Πέμπτη 10/6, στις 11:00, στην πλατεία Κοραή, στην έξοδο του μετρό.

Παρουσίαση του νομοσχεδίου Χατζηδάκη για τα εργασιακά από την «Εναλλακτική Παρέμβαση – Δικηγορική Ανατροπή»

Γενική απεργία: Στις 10 Ιουνίου ο νομικός κόσμος θα είναι στον δρόμο μαζί με τους εργαζόμενους

Για το νομοσχέδιο της «συνεπιμέλειας»

Η «Εναλλακτική Παρέμβαση» παρενέβη με ανακοινώσεις και αρθρογραφία των μελών της στη συζήτηση για το σ/ν του Υπουργείου Δικαιοσύνης «Μεταρρυθμίσεις αναφορικά με τις σχέσεις γονέων και τέκνων και άλλα ζητήματα οικογενειακού δικαίου». Όπως έχουμε επισημάνει, στη σχετική δημόσια συζήτηση με κυβερνητική ευθύνη δημιουργήθηκαν συνθήκες πόλωσης που κάθε άλλο παρά είχαν ως επίκεντρο, επίδικο και επιδιωκόμενο, το συμφέρον του παιδιού. Έτσι η επιχειρούμενη νομοθετική αλλαγή έλαβε τον χαρακτήρα ρεβανσισμού «πατέρων» έναντι δήθεν «προνομιούχων μέχρι σήμερα μητέρων». Αναλύοντας το νομοσχέδιο (το οποίο τελικά ψηφίστηκε), προκύπτει ξεκάθαρα ότι το ζήτημα των σχέσεων του τέκνου με τους εν διαστάσει γονείς δεν είναι απλό, ώστε να μπορεί να ρυθμιστεί «οριζόντια», με εισαγωγή τεκμηρίων ή «υποχρεωτικά». Η εξατομικευμένη δικαστική κρίση, με την υλική στήριξη στους γονείς (όποια μορφή και αν έχει η οικογένεια) και η αρωγή κοινωνικών υπηρεσιών και εξειδικευμένων δικαστών, τους οποίους θα συνεπικουρούν ψυχολόγοι και κοινωνικοί λειτουργοί, είναι ο μόνος τρόπος για να διαφυλαχθούν τα συμφέροντα του παιδιού, αλλά και η ψυχική και σωματική ακεραιότητα των γονέων του.

Ανακοίνωση της «Εναλλακτικής Παρέμβασης» για το σ/ν του Υπουργείου Δικαιοσύνης

Στη ΓΑΔΑ γίνονται βασανιστήρια

Η δημοσιοποίηση των βασανιστηρίων, που πραγματοποιήθηκαν μέσα στη ΓΑΔΑ σε βάρος του Άρη Παπαζαχαρουδάκη και του Ο.Μ. από άντρες της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας και άλλους αστυνομικούς μετά τη μεγάλη διαδήλωση στη Νέα Σμύρνη στις 9/3/2021, δεν σταματάει στο επίπεδο της δημόσιας καταγγελίας. Με πρωτοβουλία της αναρχικής συλλογικότητας Μασόβκα, ο Άρης Π. και ο (προφυλακισμένος με ανύπαρκτο αποδεικτικό υλικό για απόπειρα ανθρωποκτονίας αστυνομικού) Ο.Μ. καταμήνυσαν τους βασανιστές τους.

Στη συνέντευξη Τύπου, που διοργάνωσε η συλλογικότητα «Μασόβκα» και μεταδόθηκε διαδικτυακά από το TPP, συμμετείχε επίσης η νομική ομάδα που έχει αναλάβει την υπόθεση (Α. Παπαρρούσου, Ι. Κούρτοβικ, Θ. Καμπαγιάννης, Κ. Παπαδάκης), ενώ παρεμβάσεις έγιναν από πολιτικές οργανώσεις, συλλογικότητες αλλά και άτομα που καταγγέλλουν ότι έχουν υποστεί βασανιστήρια στο παρελθόν από την ΕΛ.ΑΣ. Τηλεφωνική παρέμβαση έκανε και ο Γιάννης Μάγγος, πατέρας του Βασίλη.

Ως «Εναλλακτική Παρέμβαση» δηλώσαμε την παρουσία και την ενεργητική μας αλληλεγγύη στην καμπάνια που θα συνοδεύσει τη μήνυση με σκοπό την αποκάλυψη των προσώπων των βασανιστών, την τιμωρία των υπευθύνων φυσικών και ηθικών αυτουργών με απόταξή τους από το σώμα, την διασφάλιση της σωματικής ακεραιότητας των διαδηλωτών που συλλαμβάνονται και οδηγούνται στη ΓΑΔΑ.

Συνέντευξη τύπου για τα βασανιστήρια στη ΓΑΔΑ και τη μήνυση στην Αντιτρομοκρατική (video)

Αν βρήκατε τις πληροφορίες στο Newsletter χρήσιμες, μπορείτε να το προωθήσετε ελεύθερα. Μπορείτε επίσης να παρακολουθείτε τις δράσεις και τις ανακοινώσεις μας στη σελίδα μας στο facebook και στην ιστοσελίδα μας. Για οποιαδήποτε ερώτηση ή επικοινωνία, στέλνετε email στο: [email protected].

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Δημοφιλή