Η Εναλλακτική Παρέμβαση στις εκλογές του ΔΣΑ

Νοέμβριος 2021

Ημερομηνία:

Μοιραστείτε:

Η στοχοποίηση του Θ. Καμπαγιάννη δεν θα φιμώσει τις φωνές υπεράσπισης του κράτους δικαίου

Η στοχοποίηση του Θανάση Καμπαγιάννη από τη ΝΔ και καταδικασμένους συκοφάντες δεν θα φιμώσει τις φωνές υπεράσπισης του κράτους δικαίου (Ανακοίνωση της Εναλλακτικής, 18/2/2021).

Με τα γνωστά μέσα της προσωπικής στοχοποίησης και διαστρέβλωσης, η Ομάδα Αλήθειας της ΝΔ και ο εκδότης των «Παραπολιτικών» Γιάννης Κουρτάκης επιτέθηκαν στον Θανάση Καμπαγιάννη, πρώην σύμβουλο του ΔΣΑ με την Εναλλακτική Παρέμβαση – Δικηγορική Ανατροπή, αναφορικά με άρθρο του για την απεργία πείνας του Δ. Κουφοντίνα.

Η μέθοδος της προσωπικής στοχοποίησης του εκφραστή μιας θέσης είναι γνωστή και έχει σκοπό να αποτραβήξει το ενδιαφέρον από την ουσία της άποψης, να φιμώσει τον ίδιο τον εκφραστή, αλλά και όσους άλλους «τολμήσουν» να την υποστηρίξουν.

Να ξέρουν καλά ότι δεν θα το πετύχουν. Οι αγώνες που προσωπικά ο Θανάσης Καμπαγιάννης, και τόσοι και τόσες δικηγόροι και νομικοί δίνουν αδιάκοπα ενάντια στο φασισμό, για τη δημοκρατία, την υπεράσπιση των θεμελιωδών δικαιωμάτων και ελευθεριών των πολιτών, δεν μπορούν να θαφτούν από βδελυρές αναρτήσεις και τους σκοτεινούς μηχανισμούς της κυβέρνησης.

Σήμερα η κυβέρνηση φέρει στα χέρια της ακέραια την ευθύνη για το ενδεχόμενο να υπάρξει ο πρώτος νεκρός απεργός πείνας σε πανευρωπαϊκό επίπεδο μετά την εποχή Θάτσερ, απλώς και μόνο γιατί η κυβέρνηση αρνείται να εφαρμόσει το νόμο που η ίδια ψήφισε και που προβλέπει τη μεταγωγή του κρατούμενου Δ. Κουφοντίνα στις φυλακές Κορυδαλλού. Χιλιάδες νομικοί, ακαδημαϊκοί, γιατροί, πολίτες και διεθνείς οργανισμοί έχουν αναδείξει την κρισιμότητα της κατάστασης.

Η εκδικητική πολιτική εξόντωσης που ακολουθεί η κυβέρνηση είναι ένα ανεξίτηλο στίγμα για το κράτος δικαίου και τις εγγυήσεις νομιμότητας στη χώρα μας. Η υπόθεση της απεργίας πείνας του Δ. Κουφοντίνα δεν αφορά μόνο στα δικαιώματα ενός κρατουμένου. Αφορά στα δικαιώματα όλων των κρατούμενων, αλλά και κάθε πολίτη εν γένει. Ο σεβασμός των δικαιωμάτων των πολιτών δεν μπορεί να υπόκειται στις προσωπικές απόψεις των εκάστοτε κυβερνώντων, ούτε εξαρτάται από τα αδικήματα για τα οποία ο εκάστοτε κρατούμενος έχει καταδικαστεί.

Θα συνεχίσουμε να υψώνουμε τις φωνές μας με τη συνείδηση που μας επιβάλλει η ιδιότητά μας ως πολιτών και το λειτούργημά μας ως νομικών. Για έναν δημοκρατικό νομικό πολιτισμό, για τα δικαιώματα που εγγυάται σε όλους και όλες.

Δεν πρόκειται να μας φιμώσουν.

n

Δημοφιλή