Η Εναλλακτική Παρέμβαση στις εκλογές του ΔΣΑ

Νοέμβριος 2021

Ημερομηνία:

Μοιραστείτε:

Ανακοίνωση για τη φωτιά στη Μόρια: «Υπεύθυνη η πολιτική της κυβέρνησης»

Ανακοίνωση από την «Εναλλακτική Παρέμβαση – Δικηγορική Ανατροπή» για τη φωτιά στη Μόρια:

«Απαιτούμε άμεση και ασφαλή μεταφορά των προσφύγων από τα νησιά στην ενδοχώρα.

Απαιτούμε να ενημερωθούμε για τα θύματα της πυρκαγιάς, για το που βρίσκονται οι πρόσφυγες αυτή τη στιγμή και σε τί κατάσταση.

Υπεύθυνη για την καταστροφή στη Μόρια είναι η ακροδεξιά και ρατσιστική πολιτική της κυβέρνησης. Ένα υπουργείο που ο επικεφαλής του, ο Μηταράκης, δηλώνει περιχαρής στη σελίδα του Υπουργείου ότι μέχρι τέλος του χρόνου «θα έχουμε κλείσει 67 δομές φιλοξενίας» ή ότι «όλες οι παρούσες δομές θα μετατραπούν σε κλειστές δομές» για το καλό “των τοπικών κοινωνιών”, είναι ένα υπουργείο που ορίζει τον πρόσφυγα ως «εχθρό» και οπλίζει το χέρι του κάθε ακροδεξιού να επιτίθεται στους πρόσφυγες.

Η λύση δεν είναι να κηρυχθεί το νησί «σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης» αλλά να μεταφερθούν άμεσα οι πρόσφυγες στην ενδοχώρα.

Η κυβέρνηση της Ν.Δ. έχει κανονικοποιήσει τις παραβιάσεις και την στοχοποίηση των προσφύγων. Καθημερινές επαναπροωθήσεις ενάντια στο διεθνές δίκαιο αλλά και τους νόμους που και η ίδια έχει ψηφίσει. Εξώσεις προσφύγων και εγκατάλειψη στη μοίρα τους. Διάλυση του συστήματος ασύλου μέσα από ταχύρρυθμες διαδικασίες και χωρίς διαδικαστικές εγγυήσεις.

Αν η κυβέρνηση έχει ως πρότυπο τον Όρμπαν στην Ουγγαρία, εμείς δεν θα το επιτρέψουμε».

Δημοφιλή