Η Εναλλακτική Παρέμβαση στις εκλογές του ΔΣΑ

Νοέμβριος 2021

Ημερομηνία:

Μοιραστείτε:

Αίτημα οργάνωσης μαζικής παράστασης διαμαρτυρίας του ΔΣΑ για τις διεκδικήσεις των δικηγόρων

Δημοσιοποιούμε αίτημα που απηύθηνε στον Πρόεδρο και τα μέλη ΔΣ του ΔΣΑ ο σύμβουλος της “Εναλλακτικής Παρέμβασης – Δικηγορικής Ανατροπής” εν όψει της συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου στις 2/6/2020:

Αίτημα οργάνωσης μαζικής παράστασης διαμαρτυρίας του ΔΣΑ για τις διεκδικήσεις των δικηγόρων

“Κύριε Πρόεδρε, κυρία και κύριοι σύμβουλοι,

σε συνέχεια του μηνύματος για την Ημερήσια Διάταξη του επικείμενου Διοικητικού Συμβουλίου, έχω να παρατηρήσω ότι απουσιάζει οποιαδήποτε αναφορά στο πρόγραμμα διεκδικήσεων του δικηγορικού σώματος και στους τρόπους πάλης ώστε αυτό να υλοποιηθεί.

Προφανώς η επαναλειτουργία της δικαιοσύνης θέτει ζητήματα προς συζήτηση. Συζητήσαμε στα δύο προηγούμενα Διοικητικά Συμβούλια την επαναλειτουργία των δικαστηρίων και τη Νομική Βοήθεια. Έχει όμως έτσι μείνει “στη μέση” η συζήτηση για τα φλέγοντα αιτήματα των δικηγόρων απέναντι στην Κυβέρνηση: τα 800 ευρώ του Μαϊου – που ρητά είχε υποσχεθεί ο Πρωθυπουργός – εξαφανίστηκαν, τα 533 ευρώ είναι και αυτά πλέον άφαντα, η επιστροφή στην κανονικότητα είναι το νέο ευαγγέλιο. Όμως αυτό που γνωρίζω είναι ότι τα ποινικά δικαστήρια το πρώτο 20ήμερο του Ιουνίου (τρεις μήνες μετά το λοκ-άουτ!) θα αναβληθούν και ότι η κυβέρνηση ψήφισε τον πολλοστό αποσυμφορητικό νόμο που αφαιρεί εκ νέου ύλη από τα δικηγορικά γραφεία.

Ελπίζω και εύχομαι η συζήτηση αυτή να – υπονοείται ότι θα – γίνει στην “Ενημέρωση Προέδρου”. Όμως δεν γίνεται να περάσει όλος αυτός ο Αρμαγεδώνας και οι Συλλογοι να μην έχουν αποφασίσει μία (!) μαζική παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Εργασίας (ή το Μαξίμου θα πρότεινα εγώ) για τον εμπαιγμό που έχουμε δεχτεί και για την διεκδίκηση των αιτημάτων μας. Μέχρι σήμερα, σε σχετικά αιτήματα που έχουμε θέσει – τόσο ο σύμβουλος κύριος Αντώνης Αντανασιώτης επανειλημμένα όσο και εγώ – η απάντηση του Προέδρου – και της πλειοψηφίας του Συμβουλίου – ήταν ότι δεν μπορούμε να κάνουμε μαζική διαμαρτυρία λόγω απαγορεύσεων και κορονοϊου. Τώρα που οι συνθήκες αυτές τελείωσαν, βλέπω απλώς να “πάμε παρακάτω”. Αυτό ήταν; Τελειώσαμε;

Σε κάθε περίπτωση, αιτούμαι τη συζήτηση του θέματος “Διεκδικητικό πλαίσιο του δικηγορικού σώματος και μέσα πάλης” και δηλώνω ότι θα προτείνω εκ μέρους της παράταξης που εκπροσωπώ την οργάνωση μιας μαζικής παράστασης διαμαρτυρίας του ΔΣΑ για την υλοποίηση των – ακόμα ανοιχτών – αιτημάτων μας.

Συναδελφικά,

Θανάσης Καμπαγιάννης, σύμβουλος με την παράταξη “Εναλλακτική Παρέμβαση – Δικηγορική Ανατροπή”.

n

Δημοφιλή