Η Εναλλακτική Παρέμβαση στις εκλογές του ΔΣΑ

Νοέμβριος 2021

Ημερομηνία:

Μοιραστείτε:

«Σκόιλ Ελικικού Προσθέσεις» οι εξηγήσεις της κυβέρνησης για το φιάσκο της τηλεκατάρτισης!

Ανακοίνωση Εναλλακτικής Παρέμβασης – Δικηγορικής Ανατροπής, 23/4/2020:

«Σκόιλ Ελικικού Προσθέσεις» οι εξηγήσεις της κυβέρνησης για το φιάσκο της τηλεκατάρτισης!

Ο τραγέλαφος της τηλεκατάρτισης ολοκληρώνεται με την κατάργηση των προγραμμάτων voucher. Αφού ο Υπουργός κ. Βρούτσης υπεραμύνθηκε της ποιότητας του υλικού κατάρτισης μιλώντας για 1-2 ορθογραφικά λαθάκια, η πραγματικότητα διέλυσε κάθε ψευδαίσθηση και η κυβέρνηση αναγκάστηκε να προβεί σε άτακτη υποχώρηση.

Αυτή η απόφαση επιβλήθηκε στην κυβέρνηση μετά τις αντιδράσεις των επαγγελματιών και τον καταιγισμό καταγγελιών για την απόλυτη κοροϊδία της περίφημης τηλεκατάρτισης. Η υποχώρηση οφείλεται στους χιλιάδες συναδέλφους που, ακόμα και από την καραντίνα, ανέδειξαν το θέμα, δεν παραιτήθηκαν από τη διεκδίκηση των βασικών και αυτονόητων και καταφέραμε να πιέσουμε προς κάθε κατεύθυνση για να αναδειχθεί η κοροϊδία, απέναντι σε μία με κυβέρνηση που και έχει όλα τα μέσα μαζικής δήθεν ενημέρωσης μαζί της.

Η κυβέρνηση και τα ΜΜΕ – κυβερνητικοί εκπρόσωποι προσπαθούν να μπαλώσουν όπως όπως το φιάσκο, μιλώντας για εντολή Πρωθυπουργού να γίνει αξιολόγηση! Δεν μπορούν όμως να κρυφτούν! Η επιλογή τηλεκατάρτιση αντί για επίδομα 800 ευρώ ήταν καθαρή επιλογή Μητσοτάκη και είναι αυτή ακριβώς η επιλογή που συντρίφτηκε από την πραγματικότητα, με την αποκάλυψη μάλιστα και του σκανδάλου ανάθεσης του έργου σε εταιρίες «κολλητών».

Ενώ οι δικηγόροι και όλοι οι πληττόμενοι επαγγελματίες απαιτούσαν την ένταξή τους στην έκτακτη ενίσχυση των 800 ευρώ, η κυβέρνηση προτίμησε να μοιράσει μπουναμά 36 εκατομμυρίων ευρώ με εντελώς αδιαφανείς διαδικασίες σε 7 εταιρείες ημετέρων, «συγγενών και φίλων». Και αυτά τα «μνημεία επιστημονικής πληροφορίας» αξιολογήθηκαν από το Υπουργείο σε μισή μέρα μετά τη λήξη των προτάσεων στη «διαγωνιστική διαδικασία»!

Το φιάσκο της τηλεκατάρτισης θέτει επιτακτικά ερωτήματα:

– Γιατί ήταν αναγκαίο να υποβληθούν δεκάδες χιλιάδες επιστήμονες σε αυτήν την εξευτελιστική διαδικασία, αντί να ενταχθούν εξαρχής στην ενίσχυση των 800 ευρώ με άλλους πληττόμενους;

– Οι λοιποί ιδιώτες μεσάζοντες ΚΕΚ, ΙΕΚ και άλλοι ογκόλιθοι των επιστημών, θα λάβουν κανονικά τα 50 εκατομμύρια ευρώ για τις υπηρεσίες μεσολάβησης σε μια ανύπαρκτη πλέον τηλεκατάρτιση;

– Ο Βρούτσης θα παραιτηθεί μετά από αυτό το πολιτικό ρεζιλίκι του;

Ο εμπαιγμός των εργαζόμενων πρέπει να λάβει ένα τέλος!

Τα 600 ευρώ, που ακόμα πιθανότατα δεν έχει δει κανείς στο λογαριασμό του, παρότι χιλιάδες έχουν κάνει αιτήσεις από τις 9 Απριλίου, δεν αρκούν για να καλυφθεί η ξεφτίλα της κυβέρνησης.

Πλήρης αποζημίωση (των έστω και) 800 ευρώ για τον Μάρτη και τον Απρίλη για τους δικηγόρους και λοιπούς πληττόμενους επαγγελματίες! Το ίδιο και για το Μάιο.

Πλήρης ικανοποίηση των αιτημάτων των Δικηγορικών Συλλόγων.

n

Δημοφιλή