Η Εναλλακτική Παρέμβαση στις εκλογές του ΔΣΑ

Νοέμβριος 2021

Ημερομηνία:

Μοιραστείτε:

Να σταματήσουμε τον πόλεμο ενάντια στους πρόσφυγες και τους μετανάστες!

Η φωτογραφία από το camp στη Μαλακάσα εν μέσω κορονοϊού.

Ανακοίνωση “Εναλλακτικής Παρέμβασης – Δικηγορικής Ανατροπής”, 21/3/2020:

Όταν ο κορονοιός γίνεται η αφορμή για την εξόντωση των προσφύγων και για την υλοποίηση της ακροδεξιάς πολιτικής της κυβέρνησης, εμείς ξέρουμε: δεν φταίει ο ιός, φταίει η κυβέρνηση.

«Την ασύμμετρη απειλή του μεταναστευτικού» την αντιμετωπίζουμε με επιτυχία , «έτσι θα αντιμετωπίσουμε και την υγειονομική απειλή του κορονοίου» (Διάγγελμα Κυρ. Μητσοτάκη, 11.3.2020). Οι μετανάστες και οι πρόσφυγες παραλληλίζονται με έναν ιό που μεταδίδεται εύκολα και επιφέρει τον θάνατο, θυμίζοντας Γκέμπελς στα καλύτερα του.

Βέβαια, το ότι ο ιός ήρθε με αεροπλάνα, προσκυνήματα στους Αγίους Τόπους, εκθέσεις γούνας και μόδας στο Μιλάνο, προέδρους τραπεζών, σιωπή από τον Πρωθυπουργό.

Ο πόλεμος ενάντια στον ιό εξελίσσεται σε πόλεμο εναντίον των μεταναστών και των προσφύγων, εναντίον των φτωχών και των εργαζομένων που συνεχίζουν να παρέχουν την εργασία τους χωρίς συνθήκες ασφαλείας, εναντίον των φυλακισμένων, εναντίον των ηλικιωμένων και ευάλωτων ομάδων.

«Οι συναθροίσεις αποτελούν τις μεγαλύτερες παγίδες, για αυτό και τις απαγορεύουμε». Τις αναγκαστικές και δια της βίας και της καταστολής συναθροίσεις χιλιάδων προσφύγων στα καμπ στα νησιά και στην ενδοχώρα, όχι μόνο δεν τις απαγορεύουμε, αλλά τις συνιστούμε, και με τα νέα μέτρα τις επιβάλλουμε: βάζουμε συρματοπλέγματα, περιορίζουμε ακόμη περισσότερο τις μετακινήσεις, όχι με στόχο προφανώς την προστασία τους αλλά αντίθετα τη στοχοποίηση τους. Για το ότι βέβαια στο κέντρο κράτησης Αμυγδαλέζας αστυνομικός βρέθηκε θετική στον κορονοϊό μετά από το ταξίδι της στη Βιέννη, και πάλι δεν λέμε τίποτα.

Αντί ο πρωθυπουργός να φτιάχνει γρήγορα και άμεσα νοσοκομεία, επιτάσσοντας κατασκευαστικές εταιρίες, χτίζει κέντρα κράτησης για ανθρώπους που δεν έχουν διαπράξει κανένα αδίκημα παρά μια απέλπιδα προσπάθεια να σώσουν την ζωή τους και των γύρω τους. Άραγε τι θα επιφυλάξει το μέλλον σε χιλιάδες, εκατομμύρια Ευρωπαίους και Βορειοαμερικανούς, κανείς δεν ξέρει … αν η μεταναστευτική και προσφυγική ταυτότητα είναι μια ταυτότητα που αφορά μόνο τους άλλους … ή είναι μια εν δυνάμει θέση για όλους μας.

Δεν έχουμε καμία αμφιβολία ότι η κυβέρνηση, ο Πρωθυπουργός, ο Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής έχουν βρει την ευκαιρία να εφαρμόσουν τα σχέδια τους. Εγκληματικά επιλέγουν να απομονώσουν χιλιάδες πρόσφυγες χωρίς ένα τ.μ. απόστασης του ενός από τον άλλο, έχουν επιλέξει με αφορμή τον κορονοιό να εξοντώσουν χιλιάδες πρόσφυγες. Δεν είναι ότι δεν μπορούν, μπορούν αν επιλέξουν να ενισχύσουν εμπράκτως τη δημόσια υγεία για όλους και όλες. Αλλά ο στόχος τους είναι να φτιάξουν ξερονήσια και Σπιναλόγγες για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες, σε απόλυτη ευθυγράμμιση με την πολιτική “ανάσχεσης” της ΕΕ, την ίδια στιγμή που οι εκπρόσωποί της υποκριτικά εκφράζουν “ανησυχία” για την αναστολή του δικαιώματος στο άσυλο.

Ως Εναλλακτική Παρέμβαση Δικηγορική Ανατροπή διεκδικούμε:

    • n
    • nΟργανωμένη, συντονισμένη και σταθερή μεταφορά των προσφύγων από τα καμπ σε δομές. Επίταξη ξενοδοχείων και χώρων στέγασης. Προσλήψεις ιατρικού προσωπικού για τις ανάγκες, τη μεταφορά και τη στέγαση των προσφύγων.

      n

n

    • nΠροσλήψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού για τα δημόσια νοσοκομεία και τα κέντρα υγείας ΑΜΕΣΑ.

      n

n

    • nΕπίταξη ιδιωτικών κλινικών και νοσοκομείων.

      n

n

    • nΣυνθήκες ασφαλείας για όλους τους εργαζόμενους.

      n

n

Να μην αφήσουμε αυτή την κρίση να την πληρώσουμε οι εργαζόμενοι, οι φτωχοί, οι μετανάστες και οι πρόσφυγες. Να την πληρώσουν όσοι διέλυσαν τα συστήματα υγείας, όσοι βάζουν τα κέρδη τους πάνω από τις ζωές μας.

n

Δημοφιλή