Η Εναλλακτική Παρέμβαση στις εκλογές του ΔΣΑ

Νοέμβριος 2021

Ημερομηνία:

Μοιραστείτε:

Καταγγελία της αστυνομικής βίας στην ΑΣΟΕΕ (11/11/2019)

Ανακοίνωση-κάλεσμα της “Εναλλακτικής Παρέμβασης – Δικηγορικής Ανατροπής”.

Καταγγέλλουμε την απρόκλητη επίθεση της αστυνομίας στις φοιτήτριες και τους φοιτητές της ΑΣΟΕΕ τη Δευτέρα 11/11, την ώρα που προσέρχονταν στη σχολή τους για την αποφασισθείσα Γενική Συνέλευσή του Συλλόγου, σε πείσμα της πραξικοπηματικής απόφασης της Διοίκησης του Πανεπιστημίου για βδομαδιάτικο λουκέτο στη σχολή. Τα ΜΑΤ εισέβαλαν στο προαύλιο του Πανεπιστημίου και επιτέθηκαν στους φοιτητές με δακρυγόνα και ξύλο, παρεμποδίζοντας ταυτόχρονα φοιτητές άλλων σχολών που συγκεντρώθηκαν κατόπιν έκκλησης των συναδέλφων τους για συμπαράσταση. Αποδείχτηκε έτσι ότι η καταργηση του ασύλου, που νομοθέτησε η κυβέρνηση Μητσοτάκη, δεν στοχεύει ούτε την “εγκληματικότητα” ούτε την “ανομία” όπως λέει η Κεραμέως, αλλά τις δημοκρατικές διαδικασίες των φοιτητικών Συλλόγων που παλεύουν για την υπεράσπιση της δημόσιας δωρεάν παιδείας.

Στη διάρκεια της αστυνομικής επίθεσης, προσήχθη και στη συνέχεια συνελήφθη φοιτητης της Ιατρικής, μέλος της ΕΑΑΚ και της ΝΚΑ. Μέλη της Εναλλακτικής Παρέμβασης-Δικηγορικής Ανατροπής ήταν ανάμεσα στους συναδέλφους που προσήλθαν σε νομική συμπαράσταση του φοιτητή, ο οποίος κρατείται και θα οδηγηθεί αύριο στον Εισαγγελέα. Καλούμε και εμείς στη συγκέντρωση συμπαράστασης την Τρίτη 12/11, στις 11:30πμ, στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών (κτίριο 16).

Η κρατική τρομοκρατία δεν θα περάσει! Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας φέρει ακέραια τη ευθύνη για την προσχεδιασμένη πρόκληση των ΜΑΤ. Οι αγώνες του φοιτητικού κινήματος είναι δίκαιοι και κάθε προσπάθεια καταστολής θα γυρίσει μπούμερανγκ στους εμπνευστές της.

n

Δημοφιλή