Η Εναλλακτική Παρέμβαση στις εκλογές του ΔΣΑ

Νοέμβριος 2021

Ημερομηνία:

Μοιραστείτε:

ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΣΤΟ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΑΘΗΝΑΣ ΣΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΣΥΣΤΗΜΙΚΗ ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΗ (της Όλγας Μοσχοχωρίτου)

ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΣΤΟ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΑΘΗΝΑΣ ΣΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΣΥΣΤΗΜΙΚΗ ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΗ

«΄Η νομοθετείτε ό,τι, όπως και όποτε σας εντέλλουμε ή δεν παίρνετε την δόση» …. 13-9-2013

Ριζοσπαστική Αριστερή Κίνηση Δικηγόρων (ΡΑΚ)

 

13-9-2013: «Το συζητούμενο στην Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής ν/σ του νέου Κώδικα Δικηγόρων είναι ένα ακόμη υπόδειγμα υποτέλειας των εντολοδόχων των δανειστών και στο πλαίσιο της  παραγωγής νομοθεσίας.

Η πρόσφατη αποκάλυψη του, κωμικοτραγικού και προσβλητικού για όλους μας,  email υπαλλήλου της τρόικας προς παράγοντες των αρμοδίων υπουργείων (http://unfollow.com.gr/blog/item/283-emailtroikalaw.html)  επιβεβαιώνει τον εξακολουθητικό και αέναο εκβιασμό στον οποίο με χαρακτηριστική ευκολία υποκύπτουν οι (τύποις) κυβερνώντες : «΄Η νομοθετείτε ό,τι, όπως και όποτε σας εντέλλουμε ή δεν παίρνετε την δόση» ….

Στόχος της συνολικής νεοφιλελεύθερης επίθεσης είναι για μια ακόμη φορά οι  μαχόμενοι δικηγόροι.»

Επειδή δεν έχουμε όλοι «μνήμη χρυσόψαρου», είναι καλό να θυμίσουμε μία από τις πολλές ανακοινώσεις – καταγγελίες της συνδικαλιστικής παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ (Ριζοσπαστική Αριστερή Κίνηση) κατά την «ηρωική  αντιμνημονιακή του περίοδο».

Όπως επίσης δεν θα ξεχάσουμε ότι:

23 Ιουλίου 2015: Ο υπουργός Δικαιοσύνης της «πρώτη φορά Αριστερά» Κυβέρνησης Ν. Παρασκεύπουλος είναι στο βήμα της Βουλής και εισηγείται την υπερψήφιση του νέου Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας (Κώδικας Χαμηλοθώρη) παρά τις αντιδράσεις όλου του νομικού κόσμου και απαντά ως εξής στις αιτιάσεις των φορέων ότι ο νέος Κώδικας αν μη τι άλλο θα δυσχεράνει την ίδια την απονομή της δικαιοσύνης:

«Ναι έχετε δίκιο, τα είπαμε αυτά στην Τρόικα αλλά μας απάντησαν  ότι «τώρα δεν προλαβαίνετε να κάνετε αλλαγές, ψηφήστε τον Κώδικα ως έχει»….

Κι εκεί αν μη τι άλλο θα περίμενε κανείς ότι όλοι οι αριστεροί λεγόμενοι δικηγόροι του τότε Σύριζα και της αντίστοιχης παράταξης θα «γύριζαν τα πάνω κάτω» καταγγέλοντας την απεχθή «κωλοτούμπα» της ηγεσίας.

Και να υπενθυμίσουμε στους επιλήσμονες ότι για την μη ψήφιση αυτού του Κώδικα διοργανώθηκε ολόκληρο δημοψήφισμα στο ΔΣΑ όπου και υπερψηφίστηκε με τεράστια πλειοψηφία η αποχή διαρκείας, γυρίζοντας μπούμεραγκ τη φαεινή ιδέα των κενροαριστεροδεξιών Συμβούλων της πλειοψηφίας του ΔΣΑ, να προκηρύξουν το Δημοψήφισμα για να αποφύγουν τις δικές μας πιέσεις για σύγκλιση Γενικής Συνέλευσης που απέφευγαν «όπως ο διάβολος το λιβάνι».

Όμως ο ΔΣΑ δεν τα πάει καλά με τα δημοψηφίσματα, όπως άλλωστε και ο ΣΥΡΙΖΑ όπως αποδείχτηκε. Όταν δεν τα χειραγωγούν, αγνοούν τα αποτελέσματά τους. Ολοι θυμούνται την αντισυνταγματική και κατάπτυστη υποστήριξη του ΝΑΙ από την πλειοψηφία της Διοίκησης  εκείνο το μοιραίο Ιούλιο του 2015.  Και όταν έγινε η Προσφυγή στο Συμβούλιο Επικρατείας για την ακύρωση της διεξαγωγής του, μια μεγάλη συμμαχία των αριστερών και δημοκρατών δικηγόρων ήταν αυτή που προσέφυγε και υπερασπίστηκε το δικαίωμα του λαού να αποφασίζει με αυτόν τον αμεσοδημοκρατικό τρόπο για τα μείζονα ζητήματα της ζωής του.

Και σ’ αυτόν τον αγώνα συμμετείχαν και συνάδελφοι που τώρα ακολουθούν το Συριζα στην Ιστορική του κατάπτωση!!!

Η συνέχεια είναι γνωστή.

Απλά να θυμίσω και πάλι ότι η πλειοψηφία της ΚΟ Δικηγόρων του Σύριζα κατήγγειλε την υπογραφή του 4ου Μνημονίου τον Αύγουστο του 2015 και απεχώρησε από το μόρφωμα του Νεοσύριζα , ενώ μία μερίδα ακόμα κι αυτών που αποχώρησαν, πίεζαν να διατηρηθεί η ΡΑΚ, δήθεν κρατώντας τον αντιμνημονιακό της χαρακτήρα.

Φυσικά και το μεγαλύτερο τμήμα των δικηγόρων αποχώρησε και από αυτό το μεταλλαγμένο κυβερνητικό μόρφωμα και επίσης ένα τμήμα αυτού (που ανήκε στην αρχική ΡΑΚ) βρίσκεται σήμερα να στηρίζει το ψηφοδέλτιό μας αυτό της «ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ-ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ».

Είναι θλιβερό κατάντημα να βλέπεις συναδέλφους – πρώην συντρόφους που μαζί δώσαμε μάχες και εισπνεύσαμε τόνους χημικών, που υπερέβαλαν στην υπεράσπιση των ανθρωπίνων και κοινωνικών δικαιωμάτων, να επιδίδονται στο ξέπλυμα της ηγετικής ομάδας του Συριζα, εμπλεκόμενοι με συστημικά ψηφοδέλτια, που «δεν λένε τίποτα για την ταμπακιέρα».

Να δηλώνουν ότι είναι κατά του «τρομονόμου» αλλά να μην τολμάνε να παραδεχτούν ότι οι βολές τους είναι άσφαιρες, εφόσον συντρέχουν το σημερινό κυβερνητικό Μόρφωμα, όταν είναι γνωστό και μάλιστα μετά την επίσκεψη του Τσίπρα στις ΗΠΑ ακόμα πιο φανερό τοις πάσι, ότι είναι ακριβώς η αμερικάνικη Πρεσβεία και αυτή της Μ. Βρετανίας που δεν πρόκειται να  το επιτρέψουν. Κι ας λιώνουν οι «Ηριάννες και οι Περικλήδες» στις φυλακές. Αλλωστε είναι ο κ. Κοντονής που  δήλωσε «ότι ο τρομονόμος είναι χρήσιμος γιατί μπορεί να μας επιτεθούν οι τζιχαντιστές»!!!

Ολοι αυτοί που συνεχίζουν να «χύνουν κροκοδείλια δικαιωματικά δάκρυα» για την εξόντωση των μεταναστών από τον κ. Μουζάλα και μοιάζουν να δηλώνουν τον αποτροπιασμό τους για την συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας, μέσα από την ασφάλεια των καλοπληρωμένων ΜΚΟ και των ΕΣΠΑ της ΕΕ!!!

Θα μπορούσα να συνεχίσω επ άπειρον… Δεν έχει όμως πια νόημα.

à la guerre comme à la guerre λένε οι φίλοι μας οι Γάλλοι κι εμείς διαλέξαμε στρατόπεδο

Κι όπως λέει ο Γεράσιμος Λυκιαρδόπουλος, «Γι αυτό όταν βλέπω κάποιους «πρώην» να φτύνουν μέσα στο πιάτο από όπου έτρωγαν, θυμάμαι,  πάντα τα λόγια ενός φίλου μου που δεν δήλωσε ποτέ του κομμουνιστής: «Το γεγονός ότι έπεσε το Τείχος δεν σημαίνει πως εγώ πρέπει τώρα να γίνω παλιάνθρωπος»…

mutatis mutandisΚαι ο νοών νοήτω…

 

 

                                                          ΟΛΓΑ ΜΟΣΧΟΧΩΡΙΤΟΥ

n

Δημοφιλή