Η Εναλλακτική Παρέμβαση στις εκλογές του ΔΣΑ

Νοέμβριος 2021

Ημερομηνία:

Μοιραστείτε:

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ.Α. ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ 5/7/2015

ΣΤΟ ΜΑΥΡΟ ΜΕΤΩΠΟ ΚΑΙ Ο Δ.Σ.Α.

ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΙΚΗ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ.Α. ΓΙΑ ΤΟ «ΝΑΙ»

THN ΚΥΡΙΑΚΗ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ, ΟΠΩΣ ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ

ΟΧΙ

ΣΤΟΥΣ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ ΕΕ-ΔΝΤ-ΕΚΤ

ΟΧΙ ΣΕ ΠΑΛΙΑ ΚΑΙ ΝΕΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ

ΟΧΙ ΣΕ ΕΥΡΩ – ΕΕ ΚΑΙ ΧΡΕΟΣ

ΤΕΡΜΑ ΣΤΙΣ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ

«Είναι ασαφές το ερώτημα. Και το  χαρτί χωρίς σφραγίδες. Αν όμως εννοεί «μέσα στο ευρώ ή όχι», εμείς ψηφίζουμε Ναι. Γι’ αυτό, στο δημοψήφισμα της Κυριακής, ο ΔΣΑ τοποθετείται υπέρ του Ναι»!!!.  Με αυτό το παιδαριώδες σκεπτικό, εξευτελιστικό για κάθε δικηγόρο, αλλά και κάθε νοήμονα πολίτη, η πλειοψηφία του δ.σ. του ΔΣΑ, μετέτρεψε πραξικοπηματικά, τον μεγαλύτερο επιστημονικό σύλλογο της χώρας σε «δο-σύλλογο»,

Ο πρόεδρος Β. Αλεξανδρής και 19 σύμβουλοι (ΠΑΣΟΚ-ΝΔ) συγκάλεσαν προσχηματικά το δ.σ. για να επικυρώσουν απλώς, ένα έτοιμο αντίγραφο της τοποθέτησης του Μητσοτάκη και έθεσαν το Δικηγορικό Σύλλογο στην υπηρεσία της ΕΕ, των Σαμαροβενιζέλων, εγχώριων και διεθνών τραπεζιτών και μεγαλοεπιχειρηματιών. Εν μέσω σφοδρών αποδοκιμασιών δεκάδων συναδέλφων, ούτε που τοποθετήθηκαν, ύψωσαν μόνο τα χέρια της «συνεργασίας» και αποχώρησαν ταχύτατα.

Με αυτή τους την απόφαση – δείγμα εθελοδουλίας και ραγιαδισμού, πραξικοπηματικά,  αποφάσισαν ότι οι δικηγόροι της Αθήνας, που μαστίζονται από την ανεργία, που κλείνουν τα γραφεία τους, που σε ποσοστό 70% χρωστάνε στα Ταμεία και περιμένουν κατασχετήρια,  είναι δήθεν υπέρ της προκαταβολής φόρου 100%, της αύξησης των ασφαλιστικών εισφορών, της κατάργησης της επικουρικής σύνταξης (για την οποία συνεχίζουμε να πληρώνουμε),  της μείωσης της κύριας σύνταξης ανάλογα με τα αποθεματικά που έμειναν στο Ταμείο μας μετά τις απανωτές ληστείες (βλπ PSI κλπ). Συνέπραξαν μαζί με εκείνους που προσπαθούν να υφαρπάξουν το ΝΑΙ του λαού μας, βυθίζοντας (ποιος ξέρει για πόσο καιρό;) στο απόλυτο σκοτάδι των μνημονίων και της αντιλαϊκής επίθεσης.

Η πλειοψηφία των προθύμων, χωρίς κανένα δικαίωμα, αγνόησε το 70% των Αθηναίων Δικηγόρων (πανελλαδικά 93%) που αποφάσισαν αποχή διαρκείας ενάντια στην αλλαγή του ΚΠολΔ που προέβλεπε την ανενόχλητη λεηλασία των ακινήτων από τις τράπεζες και αποφάσισε «Ναι» στα μέτρα που την εμπεριέχουν! «Τιμώντας» τις πιο μαύρες σελίδες της ιστορίας της, η διοίκηση του ΔΣΑ, δήλωσε για λογαριασμό μας Ναι στην Υποδούλωση και την. Εξαθλίωση.

Αποδείχθηκε για άλλη μια φορά, ότι Δεν είμαστε όλοι ίδιοι. Τα συμφέροντα των δικηγορικών εταιριών που αμείβονται παχυλά από μεγάλες κρατικές και τραπεζικές συμβάσεις, εκπροσωπούνται πλειοψηφικά στο δ.σ. του συλλόγου. Γι’ αυτό ακύρωσαν αποφάσεις συνελεύσεων, κατήργησαν τις επόμενες, ακύρωσαν αποφάσεις δημοψηφισμάτων.

Δεν αναγνωρίζουμε αυτή την πραξικοπηματική απόφαση. Καταγγέλλουμε τους εκπροσώπους των εγχώριων και διεθνών τοκογλύφων .που κατοικοεδρεύουν στις καρέκλες του δ.σ. του Δ.Σ.Α. Καλούμε όλους τους συναδέλφους να μη σκύψουν το κεφάλι.   Κανένα νέο μνημόνιο και κανένας «δύσκολος», «έντιμος» ή όπως αλλιώς θα τον αποκαλέσει κανείς, συμβιβασμός στις πλάτες μας.  Δεν θα ξαναπληρώσουμε τους τραπεζίτες, που για άλλη μια φορά σήμερα χρησιμοποιούν τα αποθεματικά των ταμείων μας γιατί έχουν φάει τα δικά τους κεφάλαια.

Δεν φοβόμαστε. Αποδείχθηκε ότι ΕΕ – ΔΝΤ είναι στυγνοί εκβιαστές, εκπρόσωποι του κεφαλαίου. Απαιτούμε την άμεση ρήξη και έξοδο από την Ε.Ε. και τη ματαίωση κάθε κυβερνητικού σχεδίου για νέο, μικρότερο ή μεγαλύτερο μνημόνιο. Τέρμα τώρα σε κάθε διαπραγμάτευση.  Αρνούμαστε τη «λιγότερη» εξαθλίωση, τη «λιγότερη» καταπίεση.  Απαιτούμε πλήρη τα οικονομικά, κοινωνικά και πολιτικά μας δικαιώματα.

Στους δρόμους, στις γειτονιές και στην κάλπη,  μαζί με όλο το λαό, να μετατρέψουμε την Αθήνα σε ένα κέντρο αγώνα και να επιβάλουμε το δίκαιο των αναγκών και δικαιωμάτων μας.  Σαν άνθρωποι ελεύθεροι όχι σα δούλοι!

ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ ΑΘΗΝΑΣ

n