Η Εναλλακτική Παρέμβαση στις εκλογές του ΔΣΑ

Νοέμβριος 2021

Ημερομηνία:

Μοιραστείτε:

Ανακοίνωση για δολοφονία Παύλου Φύσσα

ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ ΑΘΗΝΑΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η άνανδρη δολοφονία του αριστερού αντιφασίστα μουσικού Πετρου Φύσσα από τους δολοφόνους της Χρυσής Αυγής δεν είναι ούτε πρωτοφανές ούτε μεμονωμένο περιστατικό στη δράση της. Ηδη από τη δεκαετία του 1990 έχουν κάνει  εκατοντάδες   απόπειρες ανθρωποκτονίας εναντίον αναρχικών και αριστερών. Με την εφαρμογή των μνημονίων άρχισαν το πογκρόμ κατά των μεταναστών με δεκάδες τραυματίες, πολλούς πολύ σοβαρά και τουλάχιστον ένα νεκρό , τον πακιστανό ποδηλάτη που μαχαίρωσαν δύο μέλη της. Για την προστασία της Ελλάδας από την ανεργία… Συνέχισαν, στην επαρχία, με πογκρόμ κατά των τσιγγάνων. Για την προστασία της Ελλάδας από το έγκλημα … Ξεκίνησαν το πογκρόμ κατά των αριστερών, από τις απομακρυσμένες γειτονιές του λεκανοπέδιου, με νεκρό και τραυματίες τοπικούς αγωνιστές της αριστεράς. Για την προστασία της Ελλάδας από τον κομμουνισμό…

Αν δεν τους σταματήσουμε θα συνεχίσουν τις δολοφονίες αριστερών για την επιβολή τρόμου και την εξάλειψη κάθε αντίστασης και κάθε αντίρρησης στη βούληση του πολιτικού κατεστημένου της χώρας.  Είναι μια πολιτική που ξαναεφαρμόστηκε από την ελληνική ελίτ, στις 10ετίες του ’50 κ του ’60.  Ολοκληρώθηκε με το πραξικόπημα του 1967 ..

Η Χρυσή Αυγή δεν είναι απλά μια εγκληματική οργάνωση. Είναι ο εγκληματικός βραχίονας του πολιτικού συστήματος. Με το στιλέτο  και το ρόπαλο κάνει το βρώμικο –πλην αναγκαίο- κομμάτι της δουλειάς  που απαιτείται για τον έλεγχο των κοινωνικών στρωμάτων που συντρίβονται από την αποικιοποίηση της χώρας.

Στηρίζεται επικοινωνιακά όχι μόνο από τους εφοπλιστές και εργολάβους – ιδιοκτήτες ΜΜΕ, αλλά και από το σύνολο της δεξιάς που  καταδικάζει δήθεν το ναζιστικό μόρφωμα αλλά ταυτόχρονα εξισώνουν την εγκληματική δράση του με τη δράση του   ΣΥΡΙΖΑ, ή με τη στάση κάποιας βουλευτίνας του στη Βουλή ή με τις αντιδράσεις των κατοίκων της Χαλκιδικής ενάντια στην εξόρυξη χρυσού, δίνοντάς του έτσι έμμεση αλλά σαφή νομιμοποίηση.

Τα εγκλήματά της συγκαλύπτονται συστηματικά από τα αρμόδια τμήματα του  κρατικού  μηχανισμού:

Ο αρχηγός συνελήφθη το 1978 κατηγορούμενος για δύο βομβιστικές επιθέσεις σε κινηματογράφους. Στη μία τραυματίστηκαν 18 στην άλλη 15: Ενας θεατής έχασε και τα δυό του πόδια. Τιμωρήθηκε με 11 μήνες φυλάκισης…

Το 1998 ο τότε υπαρχηγός της ηγήθηκε άλλων 8-9 χρυσαυγιτών που προσπάθησαν να σκοτώσουν με ρόπαλα τρείς  ανυποψίαστους αριστερούς  φοιτητές την ώρα που κάθονταν σε καφενείο. Τιμωρήθηκε με την ελάχιστη δυνατή ποινή για μία μόνο  ανθρωποκτονία και απαλλάχθηκε μετά από μεταβολή κατηγορίας λόγω παραγραφής για τις υπόλοιπες . Οι υπόλοιποι δράστες  δεν συνελήφθησαν ποτέ.

Πέρυσι  ηγετικό στέλεχός της και βουλευτής απαλλάχθηκε από κατηγορία ληστείας κλπ παρ’ όλο που το αυτοκίνητό του ήταν το όχημα διαφυγής των δραστών. Οι  δικηγόροι ξέρουν ότι οι φυλακές είναι γεμάτες με ανθρώπους που καταδικάστηκαν με ασθενέστερες αποδείξεις.

Από τους λιγότερο γνωστούς χρυσαυγίτες  παρά τα εκατοντάδες εγκλήματα που έχουν πάρει μέρος ελάχιστοι συνελήφθησαν και οι περιπτώσεις που καταδικάστηκαν – πάντα με τη μεγαλύτερη δυνατή ηπιότητα- μετριώνται  στα δάκτυλα του ενός χεριού.

Ο Παύλος Φύσσας δεν δολοφονήθηκε σε τυχαία συνάντηση με ένοπλο φασίστα. Όλες οι πληροφορίες συγκλίνουν ότι μαζί με την παρέα του έπεσαν σε ενέδρα που τους είχαν στήσει τουλάχιστον 20 χρυσαυγίτες. Όπως φέρεται να κατέθεσε ο συλληφθείς  πληροφορήθηκαν  με γραπτό μήνυμα στα κινητά τους για το σημείο   που βρισκόταν το θύμα  και τους δόθηκε η εντολή  να σπεύσουν εκεί, οπλισμένοι με ρόπαλα, προφανώς για την εξόντωσή του. Ολοι κινήθηκαν επιθετικά εναντίον του Παύλου και της παρέας του και εν τέλει ένας τον μαχαίρωσε . Η συναυτουργία ή η απλή συνέργεια , τουλάχιστον, στην ανθρωποκτονία οφείλει  να διερευνηθεί και προπαντός να συλληφθούν οι συνεργοί. Δεν είναι άγνωστοι! Η αστυνομία έχει τεχνογνωσία και εμπειρία να προσδιορίζει τα πρόσωπα των εμπλεκόμενων σε πολύ πιο περίπλοκες υποθέσεις .  Μια απλή άρση του απορρήτου του κινητού του δράστη θα ήταν αρκετή για να εντοπιστεί ποιος του έδωσε την εντολή να σπεύσει στο χώρο της ενέδρας και σε ποιους άλλους ο ίδιος ηθικός αυτουργός έδοσε την ίδια εντολή, Θα ήταν επίσης πολύ εύκολο να εντοπισθούν τα πρόσωπα από τα οποία έλαβε έγκριση ο ηθικός αυτουργός προκειμένου να στείλει τους δράστες στο χώρο της ενέδρας.  To άνοιγμα των προσωπικών και κοινών λογαριασμών του δράστη  πιθανώς θα αποκάλυπτε κάποιες σχέσεις…

Τέλος,  τέσσερις ένοπλοι αστυνομικοί βλέπουν να συρρέουν έξω από την καφετέρια δεκάδες οπλισμένοι με ρόπαλα χρυσαυγίτες με εμφανώς εγκληματικές διαθέσεις – πράγμα που αντιλήφθηκαν και  τα ίδια  τα υποψήφια  θύματα που ήταν μέσα στην καφετέρια  και προσπάθησαν να διαφύγουν . Δεν παρεμβαίνουν ,οι 3 άνδρες αστυφύλακες ούτε μετά το φόνο. Διαπράττουν τουλάχιστον παράβαση καθήκοντος. Δεν ακούσαμε τίποτα για την ποινική τους δίωξη και πιθανότατα δεν θα ακούσουμε.

Ξέρουμε καλά ότι στο παρελθόν ειδεχθή εγκλήματα της ΧΑ συγκαλύφθηκαν …δια της εντατικής έρευνας μέχρι να ξεχαστεί το θέμα.

Είναι φανερό από τους επικοινωνιακούς χειρισμούς της κυβέρνησης και των ΜΜΕ ότι αυτό πάει να γίνει και τώρα.

Η εναλλακτική παρέμβαση δικηγόρων Αθήνας θα διαθέσει όση γνώση και εμπειρία διαθέτουν τα μέλη της προκειμένου να τιμωρηθούν όλοι όσοι ευθύνονται  για το νέο έγκλημα της Χρυσής Αυγής.

Αθήνα, 19 Σεπτέμβρη 2013.

Δημοφιλή