Η Εναλλακτική Παρέμβαση στις εκλογές του ΔΣΑ

Νοέμβριος 2021

Ημερομηνία:

Μοιραστείτε:

Να επαναπροσληφθεί τώρα η Κατερίνα Κάντα

Η Εναλλακτική Παρέμβαση Δικηγόρων Αθήνας καταγγέλλει κατηγορηματικά την απόλυση της Κατερίνας Κάντα από τη δικηγορική εταιρία «Ε. Τζανίνη και συνεργάτες»,  εκφράζει την συμπαράσταση και αλληλεγγύη της στην εργαζόμενη και ζητά την άμεση επαναπρόσληψή της.

Δεν είναι τυχαίο ότι η απόλυση ανακοινώθηκε στην εργαζόμενη αμέσως μετά τη συμμετοχή της στη μαζική απεργία της 5.5.2010. Όπως επίσης δεν είναι καθόλου τυχαίο το γεγονός ότι η απολυθείσα υπάλληλος  είναι από τη μειοψηφία που εργάζεται με καθεστώς πλήρους απασχόλησης,  καθώς και ότι μετά την απόλυσή της η συμμετοχή των υπόλοιπων συναδέλφων της ελαχιστοποιήθηκε παρά τη μαζική τους συμμετοχή στην απεργία της 5ης.Μαϊου. Η απόλυση της εργαζόμενης είναι καθαρά εκδικητική και παραδειγματική για τους υπόλοιπους εργαζόμενους της εταιρίας.

Ο αγώνας της Κατερίνας Κάντα να πετύχει την επαναπρόσληψή της είναι υπόθεση όλων των εργαζομένων και όσων αγωνίζονται ενάντια στα αντεργατικά και αντιλαϊκά μέτρα που αυθαίρετα και εσπευσμένα περνούν με βάση της επιταγές ΔΝΤ-ΕΕ και κυβέρνησης.

Τασσόμαστε στο πλευρό κάθε εργαζόμενου που σε πείσμα των καιρών επιλέγει να αγωνίζεται για τα εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα, με αξιοπρέπεια ενάντια στο ξεπούλημα των κοινωνικών κατακτήσεων αιώνων και ενάντια στην εργοδοτική αυθαιρεσία.

Ζητάμε την επαναπρόσληψη της εργαζόμενης. Δηλώνουμε ότι θα σταθούμε στο πλευρό της, όπως και όλων όσων αντιστέκονται.

Εναλλακτική Παρέμβαση δικηγόρων Αθήνας

Δημοφιλή