Η Εναλλακτική Παρέμβαση στις εκλογές του ΔΣΑ

Νοέμβριος 2021

Ημερομηνία:

Μοιραστείτε:

Δελτίο τύπου συμπαράστασης στους κρατούμενους από τον ΔΣΑ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ (30/10/08) Συμπαράσταση στους κρατούμενους
Καταχωρήθηκε: 31-10-2008

Ο Δ.Σ.Α. συμπαρίσταται με μεγάλη ευαισθησία και ενδιαφέρον στις κινητοποιήσεις των κρατουμένων που ξεκινούν από αύριο αποχή από το συσσίτιο σε όλες τις φυλακές της χώρας, διαμαρτυρόμενοι για τις άθλιες συνθήκες κράτησης, την έλλειψη υποδομών και την αυστηρότητα των δικαστικών αποφάσεων που συμβάλλει στη συνεχή αύξηση του πληθυσμού των φυλακών.

Για πολλοστή φορά επισημαίνουμε ότι η μεγάλη πλειονότητα των κρατουμένων είναι αλλοδαποί, οικονομικά αδύναμοι ή πρόσωπα συνδεόμενα με χρήση ναρκωτικών, ενώ τεράστιος είναι ο αριθμός των προφυλακισμένων εξ’ αιτίας της κατάχρησης του θεσμού της προσωρινής κράτησης.

Ο Δ.Σ.Α. έχει προβεί επανειλημμένα σε διαβήματα και διαμαρτυρίες προς τους αρμόδιους φορείς, χωρίς ουδεμία ανταπόκριση. Στο αίτημα της κοινωνίας για λιγότερους φυλακισμένους, η Κυβέρνηση απαντά δυστυχώς με περισσότερες φυλακές και διατηρεί το άβατο των φυλακών, απαγορεύοντας και στο Δ.Σ.Α. και τους άλλους φορείς την ελεύθερη πρόσβαση στους χώρους των φυλακών, αλλά και την εκπροσώπησή τους στα τοπικά και κεντρικά συμβούλια των φυλακών.

Καλούμε για ύστατη φορά την Κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της και να ικανοποιήσει τα δίκαια αιτήματα των κρατουμένων και τους δικαστικούς λειτουργούς να φέρονται με μέτρο και αναλογικότητα κατά την απαγγελία των ποινών και των προφυλακίσεων.

Δημοφιλή