Η Εναλλακτική Παρέμβαση στις εκλογές του ΔΣΑ

Νοέμβριος 2021

Ημερομηνία:

Μοιραστείτε:

Για τους γάμους ομοφύλων

Δ Ε Λ Τ Ι Ο   Τ Υ Π Ο Υ

Του Κωνσταντίνου Παπαδάκη, μέλους του Δ.Σ, εκπροσώπου της «Εναλλακτικής Παρέμβασης Δικηγόρων Αθήνας».

…………………………

Η Εναλλακτική Παρέμβαση Δικηγόρων Αθήνας με αφορμή τους γάμους ομοφύλων και την πρόσφατη παρέμβαση του Εισαγγελέα Αρείου Πάγου επισημαίνει ότι :

1) Ο γάμος των ομοφύλων δεν αντίκειται σε καμμία απαγορευτική διάταξη νόμου. Αντίθετα η απαγόρευση του γάμου μεταξύ ομοφύλων αντίκειται σε σωρεία κοινοτικών και εθνικών διατάξεων που απαγορεύουν κάθε διάκριση με βάση το φύλο η τον γενετήσιο προσανατολισμό.

2) Το δικαίωμα στην ελεύθερη η την έγγαμη συμβίωση ανήκει σε όλους τους πολίτες και η πολιτεία είναι υποχρεωμένη να το διασφαλίσει. Ο ρατσισμός και ο σεξισμός δεν έχουν θέση ούτε στην κοινωνική ούτε στην ιδιωτική ζωή κανενός.

3) Η παρέμβαση του Εισαγγελέα Αρείου Πάγου, ο οποίος δίκην παιδονόμου επιχειρεί να εμποδίσει την τέλεση γάμων ομοφύλων απειλώντας κυρώσεις κατά δημάρχων, δεν καταδεικνύει μόνο επίθεση κατά του δικαιώματος στην προσωπικότητα, αλλά συνιστά προφανή υπέρβαση και εκτροπή από τα όρια του θεσμικού του ρόλου.

Καλούμε το νομικό κόσμο της χώρας να υπερασπίσει το δικαίωμα στην ελεύθερη συμβίωση και τον γάμο, ανεξάρτητα από διακρίσεις φύλου και σεξουαλικού προσανατολισμού και να στηρίξουν εκείνους που από αρμόδια θέση το στηρίζουν.

Αθήνα, 3.6.2008

Δημοφιλή