Η Εναλλακτική Παρέμβαση στις εκλογές του ΔΣΑ

Νοέμβριος 2021

Ημερομηνία:

Μοιραστείτε:

Ύποπτη διάρρηξη στο γραφείο μέλους της Εναλλακτικής

Ανακοίνωση της Εναλλακτικής Παρέμβασης Δικηγόρων Αθήνας

Κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, άγνωστοι δράστες προέβησαν σε μια, τουλάχιστον… περίεργη διάρρηξη στο γραφείο της δικηγόρου Αντωνίας Λεγάκη, μέλους της Εναλλακτικής Παρέμβασης. Περίεργη, διότι ερευνήθηκε ενδελεχώς και αναστατώθηκε μόνο το δικό της γραφείο και όχι του συστεγαζόμενου με αυτήν συναδέλφου. Περίεργη, διότι δεν εκλάπη τίποτε απολύτως, ούτε καν επιταγές και πιστωτική κάρτα που βρισκόταν σε κοινή θέα επάνω στο γραφείο. Περίεργη, διότι οι «διαρρήκτες» βρήκαν και τοποθέτησαν επιμελώς στην είσοδο του γραφείου της, τρία dvd που περιείχαν φωτογραφίες από την άγρια επίθεση της Αστυνομίας στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο της 8.3.2007 και την παράνομη σύλληψη των 49 διαδηλωτών. Ακόμη πιο περίεργη, διότι από τη στοίβα των φακέλων δικογραφίας, οι διαρρήκτες επέλεξαν έναν, αυτόν που περιείχε τη δικογραφία που σχηματίσθηκε ενάντια στους 49 συλληφθέντες διαδηλωτές, τον οποίο μετέφεραν από τη βιβλιοθήκη στο έπιπλο του γραφείου, όπου και τον άδειασαν.

Η εν λόγω συνάδελφος ήταν, όπως και άλλα μέλη της Παρέμβασης, μεταξύ των συνηγόρων υπερασπίσεως στην δίκη των 49 φοιτητών, η οποία κατέληξε, όχι μόνο στην αθώωση των κατηγορουμένων, αλλά και στην παραγγελία από το Δικαστήριο, άσκησης ποινικής δίωξης κατά των εμπλεκομένων αστυνομικών, για ψευδορκία, υπερβολική χρήση βίας και υπερβολική χρήση χημικών, διαδικασία η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη.

Είναι προφανές ότι η εν λόγω διάρρηξη, δεν θυμίζει κοινούς διαρρήκτες, αλλά δράση σκοτεινών κρατικών ή παρακρατικών μηχανισμών οι οποίοι θέλησαν να καταστήσουν εμφανή την «επίσκεψή τους», προκειμένου να τρομοκρατήσουν, όχι μόνο τη συγκεκριμένη συνάδελφο, αλλά και όλους όσους πληροφορηθήκαμε σχετικά.

Τα μέλη της Εναλλακτικής Παρέμβασης Δικηγόρων Αθήνας, δηλώνουμε ότι λάβαμε το μήνυμα που μας αποστέλλει η κυβέρνηση και η ελληνική «δημοκρατία» διά των οργάνων της, καταγγέλλουμε τις παρακρατικές μεθόδους και απαντάμε ότι  συνεχίζουμε στρατευμένοι στον  κοινωνικό ρόλο του δικηγόρου υπερασπιστή δημοκρατικών δικαιωμάτων και λαϊκών ελευθεριών. Άλλωστε, η ιστορία της κατάκτησης των κοινωνικών και πολιτικών δικαιωμάτων έχει γραφτεί από το μαζικό κίνημα των εργαζομένων και της νεολαίας, στους δρόμους των διαδηλώσεων και των απεργιών και όχι στα καταγώγια των κρατικών ή παρακρατικών μηχανισμών.

Δημοφιλή