21 О‘ПЂПЃО№О»ОЇОїП… 2021
 
 
σελίδα υποδοχής
ταυτότητα
αρχείο υλικών
θέσεις - απόψεις
έμμισθοι συνεργάτες   και ασκούμενοι
εισηγήσεις ημερίδαςσυνδικαλιστική   επικαιρότητα
πολιτική επικαιρότητα
ημερολόγιο
σύνδεσμοι
επικοινωνίαΣυμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε το μηνιαίο newsletter:
rss

πολιτική επικαιρότητα 2013

ПѓП„ОµОЇО»П„Оµ О±П…П„О® П„О· ПѓОµО»ОЇОґО± εκτύπωση

4 Οκτωβρίου 2013

εκτύπωση του άρθρου pdf
   Για την απελευθέρωση των Χρυσαυγιτών


ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ ΑΘΗΝΑΣ

Ανακοίνωση

Η δικαιοσύνη απελευθέρωσε την πλειοψηφία των συλληφθέντων Χρυσαυγιτών. Μόνο μετά την κατακραυγή και τις εμφανείς υποδείξεις της ηγεσίας της ΝΔ  φυλάκισε τους Μιχαλολιάκο – Παππα. Αριστεροί και αναρχικοί  με ηπιότερες κατηγορίες προφυλακίζονται χωρίς πολλά-πολλά. Οι περιοριστικοί όροι, σε όσους επιβλήθηκαν, είναι  ελαφρύτεροι από αυτούς που επιβάλλουν στα θύματα των ΜΑΤ/Χρυσής Αυγής όταν συλλαμβάνονται σε διαδηλώσεις. Επί χρόνια, ο δικαστικός μηχανισμός βοηθά το πολιτικό σύστημα στη συντήρηση  της ΧΑ, με την αποφυγή -κατά το δυνατόν- ποινικών διώξεων εναντίον μελών  της ή με την ήπια μεταχείριση όσων αναγκάζεται τελικά να δικάσει.

Με κυβερνητική απόφαση έγιναν οι συλλήψεις, οργανώθηκε η επικοινωνιακή διαχείριση και η επιλέχθηκε η δικονομική διαδικασία για τους βουλευτές. Επιλέχθηκε να στηριχθούν οι συλλήψεις στο περιώνυμο άρθρο 187 του ΠΚ και όχι στα συγκεκριμένα εγκλήματα που έχει τελέσει κάθε χρυσαυγίτης, είτε σαν φυσικός είτε σαν ηθικός αυτουργός. 

Η διάταξη του άρθρου 187 ΠΚ περί «εγκληματικής οργάνωσης», όπως και του 187A περί «τρομοκρατικής οργάνωσης» είναι από τις πιο άθλιες κατασκευές του ποινικού μας συστήματος, αφού τιμωρούν το φρόνημα, τη βούληση να τελεστεί ένα έγκλημα που δεν τελέσθηκε,  ούτε σε μορφή προπαρασκευαστικών πράξεων. Στα 12 χρόνια εφαρμογής της καταδικάσθηκαν με αυτές χιλιάδες πολιτικοί αγωνιστές  ή απλοί ποινικοί , αφού ο δικαστής… διέγνωσε τους μύχιους σκοπούς τους που δεν απαιτείται να τους είχαν εξωτερικεύσει…

Με την ίδια ευκολία, όμως, που καταδικάζονται οι αντίπαλοι του συστήματος για το μη εκδηλωμένο φρόνημα  μπορούν και να απαλλάσσονται τα «δικά τους παιδιά»  αφού το ίδιο αναιτιολόγητα μπορεί να διαγνωσθεί «μη εγκληματικό» φρόνημα.

Ζητάμε την κατάργησή των άρθρων 187 και 187Α ΠΚ και την τιμωρία των χρυσαυγιτών για τις πράξεις που έχουν κάνει. Για την εξουδετέρωση της ναζιστικής απειλής δεν χρειάζονται φασιστικής έμπνευσης νομικές κατασκευές, πολιτική βούληση χρειάζεται και αυτή ακόμη και τώρα δεν φαίνεται να υπάρχει.

Σημειώνουμε ότι:

  • μόνο σε 8 από τους δεκάδες χρυσαυγίτες που πήραν μέρος στην επίθεση κατά του Παύλου  Φύσσα έχουν απαγγελθεί κατηγορίες, χωρίς να είναι γνωστό ποιες ακριβώς…
  • δεν φαίνεται να έχουν απαγγελθεί κατηγορίες σε ηγέτες της ΧΑ για  ηθική αυτουργία (πρόκληση της απόφασης)  στα εγκλήματα που έχουν τελέσει τα μέλη της.
  • δεν φαίνεται να ασκήθηκε ποινική δίωξη (για παράλειψη λύτρωσης από κίνδυνο ζωής και για παράβαση καθήκοντος ) κατά των αστυνομικών που έβλεπαν τους οπλισμένους με ρόπαλα δολοφόνους να συγκεντρώνονται στην ενέδρα κατά του Φύσσα και δεν έκαναν τίποτα, ούτε συνέδραμαν τα θύματα στην απελπισμένη προσπάθειά τους να διαφύγουν από τον κλοιό των δολοφόνων. Μάλιστα παρουσιάζεται ως άξια βράβευσης η αστυνομικός που αγανάκτησε από τη χρήση μαχαιριού και αποφάσισε να αντιδράσει, μετά την ανθρωποκτονία. Όσο τους έβλεπε να ενεδρεύουν μόνο με ρόπαλα, δεν υπήρχε λόγος επέμβασης;

Ταυτόχρονα με αυτή την κρατική «…ολιγωρία» βλέπουμε τον κ.Σαμαρά, από τις ΗΠΑ μάλιστα, αφού προηγουμένως διαβεβαίωσε για τις άοκνες προσπάθειές του να διασφαλίσει τα συμφέροντα των ΗΠΑ  και του Ισραήλ στην περιοχή, να ορίζει σαν αριστερούς εξτρεμιστές  που πρέπει να «συντριβούν», αυτούς που επιδιώκουν την έξοδο της χώρας από την ΕΕ και το ΝΑΤΟ. Με άλλα λόγια , σύμφωνα με την πολεμική ορολογία που χρησιμοποιεί, όποιος επιδιώκει τη ρήξη με την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ευρώ, τη λαϊκή κυριαρχία και το δικαίωμα αυτοκαθορισμού κάθε λαού είναι προς συντριβή… Είναι φανερό ότι η ακροδεξιά κυβερνητική ελίτ θέλει να αξιοποιήσει τη δίωξη κατά της Χρυσής Αυγής για να νομιμοποιήσει την καταστολή οποιουδήποτε προτείνει έναν άλλο δρόμο ενάντια στις πολιτικές των Μνημονίων και της Τρόικας.

Το μέλλον διαγράφεται ζοφερό…

 Ελπίζουμε όσοι επιδιώκουν μια διαφορετική προοπτική να αντιδράσουν απέναντι σε αυτές τις μεθοδεύσεις.

Αθήνα 4 Οκτώβρη 2013

 
   
   
   
   
19 Σεπτεμβρίου 2013

εκτύπωση του άρθρου pdf
   Ανακοίνωση για δολοφονία Παύλου Φύσσα


ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ ΑΘΗΝΑΣ

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η άνανδρη δολοφονία του αριστερού αντιφασίστα μουσικού Πετρου Φύσσα από τους δολοφόνους της Χρυσής Αυγής δεν είναι ούτε πρωτοφανές ούτε μεμονωμένο περιστατικό στη δράση της. Ηδη από τη δεκαετία του 1990 έχουν κάνει  εκατοντάδες   απόπειρες ανθρωποκτονίας εναντίον αναρχικών και αριστερών. Με την εφαρμογή των μνημονίων άρχισαν το πογκρόμ κατά των μεταναστών με δεκάδες τραυματίες, πολλούς πολύ σοβαρά και τουλάχιστον ένα νεκρό , τον πακιστανό ποδηλάτη που μαχαίρωσαν δύο μέλη της. Για την προστασία της Ελλάδας από την ανεργία… Συνέχισαν, στην επαρχία, με πογκρόμ κατά των τσιγγάνων. Για την προστασία της Ελλάδας από το έγκλημα … Ξεκίνησαν το πογκρόμ κατά των αριστερών, από τις απομακρυσμένες γειτονιές του λεκανοπέδιου, με νεκρό και τραυματίες τοπικούς αγωνιστές της αριστεράς. Για την προστασία της Ελλάδας από τον κομμουνισμό…

 

Αν δεν τους σταματήσουμε θα συνεχίσουν τις δολοφονίες αριστερών για την επιβολή τρόμου και την εξάλειψη κάθε αντίστασης και κάθε αντίρρησης στη βούληση του πολιτικού κατεστημένου της χώρας.  Είναι μια πολιτική που ξαναεφαρμόστηκε από την ελληνική ελίτ, στις 10ετίες του ’50 κ του ’60.  Ολοκληρώθηκε με το πραξικόπημα του 1967 ..

 

Η Χρυσή Αυγή δεν είναι απλά μια εγκληματική οργάνωση. Είναι ο εγκληματικός βραχίονας του πολιτικού συστήματος. Με το στιλέτο  και το ρόπαλο κάνει το βρώμικο –πλην αναγκαίο- κομμάτι της δουλειάς  που απαιτείται για τον έλεγχο των κοινωνικών στρωμάτων που συντρίβονται από την αποικιοποίηση της χώρας.

 

Στηρίζεται επικοινωνιακά όχι μόνο από τους εφοπλιστές και εργολάβους - ιδιοκτήτες ΜΜΕ, αλλά και από το σύνολο της δεξιάς που  καταδικάζει δήθεν το ναζιστικό μόρφωμα αλλά ταυτόχρονα εξισώνουν την εγκληματική δράση του με τη δράση του   ΣΥΡΙΖΑ, ή με τη στάση κάποιας βουλευτίνας του στη Βουλή ή με τις αντιδράσεις των κατοίκων της Χαλκιδικής ενάντια στην εξόρυξη χρυσού, δίνοντάς του έτσι έμμεση αλλά σαφή νομιμοποίηση.    

 

Τα εγκλήματά της συγκαλύπτονται συστηματικά από τα αρμόδια τμήματα του  κρατικού  μηχανισμού:

Ο αρχηγός συνελήφθη το 1978 κατηγορούμενος για δύο βομβιστικές επιθέσεις σε κινηματογράφους. Στη μία τραυματίστηκαν 18 στην άλλη 15: Ενας θεατής έχασε και τα δυό του πόδια. Τιμωρήθηκε με 11 μήνες φυλάκισης…

 Το 1998 ο τότε υπαρχηγός της ηγήθηκε άλλων 8-9 χρυσαυγιτών που προσπάθησαν να σκοτώσουν με ρόπαλα τρείς  ανυποψίαστους αριστερούς  φοιτητές την ώρα που κάθονταν σε καφενείο. Τιμωρήθηκε με την ελάχιστη δυνατή ποινή για μία μόνο  ανθρωποκτονία και απαλλάχθηκε μετά από μεταβολή κατηγορίας λόγω παραγραφής για τις υπόλοιπες . Οι υπόλοιποι δράστες  δεν συνελήφθησαν ποτέ.

Πέρυσι  ηγετικό στέλεχός της και βουλευτής απαλλάχθηκε από κατηγορία ληστείας κλπ παρ’ όλο που το αυτοκίνητό του ήταν το όχημα διαφυγής των δραστών. Οι  δικηγόροι ξέρουν ότι οι φυλακές είναι γεμάτες με ανθρώπους που καταδικάστηκαν με ασθενέστερες αποδείξεις.

Από τους λιγότερο γνωστούς χρυσαυγίτες  παρά τα εκατοντάδες εγκλήματα που έχουν πάρει μέρος ελάχιστοι συνελήφθησαν και οι περιπτώσεις που καταδικάστηκαν – πάντα με τη μεγαλύτερη δυνατή ηπιότητα- μετριώνται  στα δάκτυλα του ενός χεριού.

 

   

Ο Παύλος Φύσσας δεν δολοφονήθηκε σε τυχαία συνάντηση με ένοπλο φασίστα. Όλες οι πληροφορίες συγκλίνουν ότι μαζί με την παρέα του έπεσαν σε ενέδρα που τους είχαν στήσει τουλάχιστον 20 χρυσαυγίτες. Όπως φέρεται να κατέθεσε ο συλληφθείς  πληροφορήθηκαν  με γραπτό μήνυμα στα κινητά τους για το σημείο   που βρισκόταν το θύμα  και τους δόθηκε η εντολή  να σπεύσουν εκεί, οπλισμένοι με ρόπαλα, προφανώς για την εξόντωσή του. Ολοι κινήθηκαν επιθετικά εναντίον του Παύλου και της παρέας του και εν τέλει ένας τον μαχαίρωσε . Η συναυτουργία ή η απλή συνέργεια , τουλάχιστον, στην ανθρωποκτονία οφείλει  να διερευνηθεί και προπαντός να συλληφθούν οι συνεργοί. Δεν είναι άγνωστοι! Η αστυνομία έχει τεχνογνωσία και εμπειρία να προσδιορίζει τα πρόσωπα των εμπλεκόμενων σε πολύ πιο περίπλοκες υποθέσεις .  Μια απλή άρση του απορρήτου του κινητού του δράστη θα ήταν αρκετή για να εντοπιστεί ποιος του έδωσε την εντολή να σπεύσει στο χώρο της ενέδρας και σε ποιους άλλους ο ίδιος ηθικός αυτουργός έδοσε την ίδια εντολή, Θα ήταν επίσης πολύ εύκολο να εντοπισθούν τα πρόσωπα από τα οποία έλαβε έγκριση ο ηθικός αυτουργός προκειμένου να στείλει τους δράστες στο χώρο της ενέδρας.  To άνοιγμα των προσωπικών και κοινών λογαριασμών του δράστη  πιθανώς θα αποκάλυπτε κάποιες σχέσεις…

Τέλος,  τέσσερις ένοπλοι αστυνομικοί βλέπουν να συρρέουν έξω από την καφετέρια δεκάδες οπλισμένοι με ρόπαλα χρυσαυγίτες με εμφανώς εγκληματικές διαθέσεις – πράγμα που αντιλήφθηκαν και  τα ίδια  τα υποψήφια  θύματα που ήταν μέσα στην καφετέρια  και προσπάθησαν να διαφύγουν . Δεν παρεμβαίνουν ,οι 3 άνδρες αστυφύλακες ούτε μετά το φόνο. Διαπράττουν τουλάχιστον παράβαση καθήκοντος. Δεν ακούσαμε τίποτα για την ποινική τους δίωξη και πιθανότατα δεν θα ακούσουμε.

Ξέρουμε καλά ότι στο παρελθόν ειδεχθή εγκλήματα της ΧΑ συγκαλύφθηκαν …δια της εντατικής έρευνας μέχρι να ξεχαστεί το θέμα.

Είναι φανερό από τους επικοινωνιακούς χειρισμούς της κυβέρνησης και των ΜΜΕ ότι αυτό πάει να γίνει και τώρα.

Η εναλλακτική παρέμβαση δικηγόρων Αθήνας θα διαθέσει όση γνώση και εμπειρία διαθέτουν τα μέλη της προκειμένου να τιμωρηθούν όλοι όσοι ευθύνονται  για το νέο έγκλημα της Χρυσής Αυγής.

Αθήνα 19. Σεπτέμβρη 2013,