21 О‘ПЂПЃО№О»ОЇОїП… 2021
 
 
σελίδα υποδοχής
ταυτότητα
αρχείο υλικών
θέσεις - απόψεις
έμμισθοι συνεργάτες   και ασκούμενοι
εισηγήσεις ημερίδαςσυνδικαλιστική   επικαιρότητα
πολιτική επικαιρότητα
ημερολόγιο
σύνδεσμοι
επικοινωνίαΣυμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε το μηνιαίο newsletter:
rss

συνδικαλιστική επικαιρότητα 2010

ПѓП„ОµОЇО»П„Оµ О±П…П„О® П„О· ПѓОµО»ОЇОґО± εκτύπωση

5 Ιουλίου 2010

εκτύπωση του άρθρου pdf
   Να επαναπροσληφθεί τώρα η Κατερίνα Κάντα


            Η Εναλλακτική Παρέμβαση Δικηγόρων Αθήνας καταγγέλλει κατηγορηματικά την απόλυση της Κατερίνας Κάντα από τη δικηγορική εταιρία «Ε. Τζανίνη και συνεργάτες»,  εκφράζει την συμπαράσταση και αλληλεγγύη της στην εργαζόμενη και ζητά την άμεση επαναπρόσληψή της.

            Δεν είναι τυχαίο ότι η απόλυση ανακοινώθηκε στην εργαζόμενη αμέσως μετά τη συμμετοχή της στη μαζική απεργία της 5.5.2010. Όπως επίσης δεν είναι καθόλου τυχαίο το γεγονός ότι η απολυθείσα υπάλληλος  είναι από τη μειοψηφία που εργάζεται με καθεστώς πλήρους απασχόλησης,  καθώς και ότι μετά την απόλυσή της η συμμετοχή των υπόλοιπων συναδέλφων της ελαχιστοποιήθηκε παρά τη μαζική τους συμμετοχή στην απεργία της 5ης.Μαϊου. Η απόλυση της εργαζόμενης είναι καθαρά εκδικητική και παραδειγματική για τους υπόλοιπους εργαζόμενους της εταιρίας.

            Ο αγώνας της Κατερίνας Κάντα να πετύχει την επαναπρόσληψή της είναι υπόθεση όλων των εργαζομένων και όσων αγωνίζονται ενάντια στα αντεργατικά και αντιλαϊκά  μέτρα που αυθαίρετα και εσπευσμένα περνούν με βάση της επιταγές ΔΝΤ-ΕΕ και κυβέρνησης. 

            Τασσόμαστε στο πλευρό κάθε εργαζόμενου που σε πείσμα των καιρών επιλέγει να αγωνίζεται για τα εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα, με αξιοπρέπεια ενάντια στο ξεπούλημα των κοινωνικών κατακτήσεων αιώνων και ενάντια στην εργοδοτική αυθαιρεσία.

            Ζητάμε την επαναπρόσληψη της εργαζόμενης. Δηλώνουμε ότι θα σταθούμε στο πλευρό της, όπως και όλων όσων αντιστέκονται.

Εναλλακτική Παρέμβαση δικηγόρων Αθήνας

 
   
   
   
   
4 Ιουνίου 2010

εκτύπωση του άρθρου pdf
   Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος πραξικοπήματος


 

            Με ένα πρωτοφανές πραξικόπημα, ο Πρόεδρος της Ολομέλειας και Πρόεδρος του Δ.Σ.Α. Δ. Παξινός, συνεπικουρούμενος από τον Πρόεδρο του Δ.Σ.Θ. Μ. Λαμτζίδη και του Δ.Σ.Π. Στ. Μανουσάκη, κατήργησε κάθε έννοια δημοκρατίας. Ενώ η Ολομέλεια των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της Χώρας υπερψήφισε την πρόταση για πενθήμερη αποχή 7/6-11/6 και νέα σύγκληση της Ολομέλειας την 11η/6, το Προεδρείο ανακοίνωσε ότι αρνείται να συγκαλέσει στην ημερομηνία αυτή την Ολομέλεια, δηλώνοντας ότι «θα συγκληθεί εντός μηνός», προφανώς για να μην συνεχιστούν οι κινητοποιήσεις.

            Το πραξικόπημα αυτό είχε προετοιμαστεί με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Αθήνας που προκειμένου να σπάσει το ενιαίο μέτωπο των δικηγόρων της χώρας, είχε ψηφίσει ανεξάρτητα πρόταση για κυλιόμενες αποχές 7-8/6 και 16-17/6 (συνεχίζοντας την απαράδεκτη πολιτική να είναι ο μόνος σύλλογος ο Πρόεδρος του οποίου αρνείται να συγκαλέσει και σαμποτάρει κάθε διαδικασία σύγκλησης Γ.Σ . για να ακουστεί η φωνή των δικηγόρων της Αθήνας.

            Η πολιτική αυτή συστηματικά εμποδίζει κάθε μαζική διαδικασία που μπορεί να αποφασίσει αγωνιστικές κινητοποιήσεις, παρέχει στήριξη και αποδέχεται τα μέτρα κυβέρνησης- Δ.Ν.Τ.- Ε.Ε.. Μέτρα που πλήττουν τους δικηγόρους -και ιδίως τα πιο αδύναμα στρώματα την δικηγορίας- μαζί με ολόκληρη την κοινωνία.

Δεν θα περάσει η προσπάθεια καταστολής της οργής και της διάθεσης για αγώνες της μεγάλης πλειοψηφίας των δικηγόρων. Δεν θα περάσουν τα πραξικοπήματα. Άμεση υλοποίηση της απόφασης της Ολομέλειας για νέα σύγκλησή της στις 11/6.

Καλούμε σε συγκέντρωση στα γραφεία του Δ.Σ.Α. την Παρασκευή 11/6 και ώρα 11:00

  

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΓΩΝΑ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ

 
   
   
   
   
17 Μαϊου 2010

εκτύπωση του άρθρου pdf
   ΣΥΛΛΟΓΗ ΥΠΟΓΡΑΦΩΝ ΓΙΑ ΣΥΓΚΛΗΣΗ Γ.Σ.