3 Αυγούστου 2020
 
 
σελίδα υποδοχής
ταυτότητα
αρχείο υλικών
θέσεις - απόψεις
έμμισθοι συνεργάτες   και ασκούμενοι
εισηγήσεις ημερίδαςσυνδικαλιστική   επικαιρότητα
πολιτική επικαιρότητα
ημερολόγιο
σύνδεσμοι
επικοινωνίαΣυμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε το μηνιαίο newsletter:
rss

συνδικαλιστική επικαιρότητα - Μάρτιος 2012

στείλτε αυτή τη σελίδα εκτύπωση

2 Μαρτίου 2012

εκτύπωση του άρθρου pdf
   ΓΙΑΤΙ ΑΠΕΧΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ ΜΑΣ:


Κατεβάστε εδώ το πρότυπο προσφυγής κατά ΔΕΗ

Κατεβάστε εδώ το πρότυπο προσφυγής εισφοράς και τέλους

 

ΓΙΑΤΙ ΑΠΕΧΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ ΜΑΣ:

Γιατί το μνημόνιο οδηγεί στην εξαθλίωση της ελληνικής κοινωνίας και ανοίγει διάπλατα το δρόμο προς τη χρεωκοπία. Η εξαθλίωση των πολιτών σημαίνει και την εξαθλίωση των δικηγόρων.

Γιατί τα μέτρα που προβλέπει το μνημόνιο μετατρέπουν ακόμα περισσότερο τη δικαιοσύνη σε εμπόρευμα πολυτελείας. Στα δικαστήρια θα μπορούν να προσφεύγουν μόνο όσοι αντέχουν το διογκούμενο οικονομικό κόστος, καθώς πέρα από την επιβολή ΦΠΑ που αύξησε το κόστος των δικηγορικών υπηρεσιών κατά 23%, το εισαχθέν προς ψήφιση πολυνομοσχέδιο του Υπουργείου Δικαιοσύνης καθιερώνει νεα αυξημένα παράβολα υπέρ του Δημοσίου και οικονομικές επιβαρύνσεις (100 ευρώ για μήνυση –από 15, 200 ευρώ για έφεση, 300 ευρώ για αναίρεση, 300 ευρώ για προσφυγή κατά του κλητηρίου θεσπίσματος και νέο τόκο επιδικίας), ενώ ήδη το μεγαρόσημο αυξήθηκε από 0,5 ή 1 ή 2 ευρώ σε 3, 5 και 15 ευρώ αντίστοιχα!! (άρθρο 7 παρ.10 του Ν. 4043/12) Ταυτόχρονα φαλκιδεύονται βασικά δικαιώματα του κατηγορουμένου με την ίδρυση μονομελών εφετείων κακουργημάτων, ενώ και η ταχύτητα και ποιότητα απονομής της δικαιοσύνης αναμένεται να χειροτερεύσουν ακόμα περισσότερο αφού η πλειονότητα των υποθέσεων μεταφέρεται στα ειρηνοδικεία χωρίς όμως να ενισχύονται οι πόροι για αίθουσες και προσωπικό (που άλλωστε μειώθηκε με τα νεα βαθμολόγια/μισθολόγια και την εφεδρεία)

Γιατί το μνημόνιο προβλέπει μέχρι τέλος Φεβρουαρίου την αναμόρφωση του κώδικα δικηγόρων, έτσι ώστε να καταργηθούν τα κατώτατα όρια αμοιβών για τους έμμισθους δικηγόρους, μέτρο που πλήττει τόσο τους δικηγόρους που δουλεύουν σε τράπεζες, ασφαλιστικές εταιρείες και σε νπδδ, όσο και τους μισθωτούς δικηγόρους των μεγάλων δικηγορικών γραφείων και εταιρειών.

 Ταυτόχρονα καταργεί ολοσχερώς την παράσταση των δικηγόρων στα συμβόλαια (με την αναμόρφωση του Κώδικα), καθώς και τα γραμμάτια προείσπραξης στα δικαστήρια (ρητά επιτάσσει την απεξάρτηση των ασφαλιστικών εισφορών και των συνδρομών προς τους συλλόγους από την δικηγορική αμοιβή, καθώς και την κατάργηση της φορολόγησης στην πηγή μέχρι τον Απρίλιο του 2012) με αποτέλεσμα είτε την πλήρη κατάρρευση των ασφαλιστικών ταμείων, είτε την τεράστια διόγκωση των ασφαλιστικών εισφορών στο ποσό των 9.000 ευρώ ετησίως (ήδη άλλωστε οι εισφορές αυξήθηκαν κατά 20% για όλους και οι δικηγόροι μετά την 1-1-93 μετατάσσονται υποχρεωτικά ανά τριετία σε ανώτερη -και πιο ακριβή- ασφαλιστική κατηγορία). Με την κατάργηση άλλωστε της φορολόγησης στην πηγή ανοίγει διάπλατα ο δρόμος για τα νεα φορολογικά τεκμήρια

Γιατί το μνημόνιο προβλέπει για το 1ο τρίμηνο του 2012 την απαλλαγή από την δικαστική κρίση μιας σειράς διαδικασιών (προσημειώσεις, σωματεία, οικογενειακές, διαταγές πληρωμής), που υποτίθεται ότι είχε αποφευχθεί από τις προηγούμενες αποχές μας.

Γιατί οι μόνοι που θα κερδίσουν από τα μέτρα αυτά είναι οι μεγάλες δικηγορικές εταιρείες της Ελλάδας και του εξωτερικού που «απελευθερωνονται» ώστε να επεκταθούν σε όλη την Ελλάδα, να πετάξουν έξω από το επάγγελμα τη μεγάλη πλειοψηφία των δικηγόρων και να «ανοίξουν» ώστε να  δέχονται κεφαλαιακές επενδύσεις

Γιατί το μνημόνιο και η νεα δανειακή σύμβαση ανατρέπουν κάθε έννοια λαϊκής κυριαρχίας. Γιατί θέλουμε να διατηρήσουμε το ρόλο του δικηγόρου ως υπερασπιστή των δημοκρατικών δικαιωμάτων και όχι ως αναξιοπρεπή υπηρέτη της τρόϊκας.
Γιατί ξέρουμε ότι μόνο αν τους ανατρέψουμε μπορούμε να ελπίζουμε σε καλύτερες μέρες

Ή ΕΜΕΙΣ Ή ΑΥΤΟΙ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ

 
   
   
   
   
2 Μαρτίου 2012

εκτύπωση του άρθρου pdf
   Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι


Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

Σήμερα 28/2 ήταν η μέρα που κατά την απόφαση της Γ.Σ. των δικηγόρων (14.2.2012) έπρεπε να πραγματοποιηθεί επαναληπτική Γ.Σ.

Εκατοντάδες δικηγόροι που παρακολούθησαν το Δ.Σ. του Δ.Σ.Α. ήρθαν αντιμέτωποι για 3η φορά με την παράνομη και αυταρχική άρνηση της διοίκησης του Δ.Σ.Α. να εφαρμόσει τις αποφάσεις της Γ.Σ.

Ολοι εμείς που παρευρεθήκαμε για άλλη μια φορά στο Σύλλογο αρνούμαστε και αντιστεκόμαστε στο πραξικόπημα.

Γι’αυτό αποφασίσαμε συλλογικά και αμεσοδημοκρατικά να καταλάβουμε το κτίριο του Δ.Σ.Α. Η κατάληψη θα λειτουργήσει ως Κέντρο Ενημέρωσης όλων των συναδέλφων και Προώθησης των αποφάσεων της Γ.Σ. Απευθυνόμενοι στη κοινωνία δηλώνουμε:

α) Την στιγμή που οι πολίτες περισσότερο από ποτέ έχουν ανάγκη δικαστικής προστασίας, η κυβέρνηση ανεβάζει το κόστος σε δυσθεώρητα ύψη, αποκλείει τους εργαζόμενους από τη δικαστική προστασία και καταδικάζει τη μεγάλη πλειοψηφία των αυτοαπασχολουμένων και μισθωτών δικηγόρων στην εξαθλίωση και την ανεργία.

β) Αυτή η διοίκηση του Δ.Σ.Α. δεν εκφράζει τους χιλιάδες πληττόμενους δικηγόρους, αλλά τη κυβέρνηση και τα συμφέροντα κάθε λογής δικηγορικών και μη εμπορικών εταιρειών, εξασφαλίζοντας την εφαρμογή των μνημονιακών επιταγών.

γ) Οι δικηγόροι έχουν αποφασίσει και στη Γενική τους Συνέλευση ότι ο μόνος δρόμος είναι αυτός των μαζικών κινητοποιήσεων μαζί με το σύνολο των αγωνιζόμενων ανθρώπων.

δ) Αγωνιζόμαστε για:

1ον) ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ ΣΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ.

Η δικαστική προστασία είναι κοινωνικό αγαθό συνταγματικά κατοχυρωμένο. Ο δικηγόρος δεν είναι έμπορος ούτε φοροεισπράκτορας, αλλά υπερασπιστής δικαιωμάτων και ελευθεριών.

2ον) ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΚΑΘΕ ΕΜΜΕΣΗΣ ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗΣ (Φ.Π.Α. τέλος επιτηδεύματος, χαράτσια ΔΕΗ κλπ.).

3ον) Διαγραφή των χρεών όλων των νοικοκυριών προς τις Τράπεζες, οι οποίες από το 2008 μέχρι σήμερα έχουν λάβει κρατικές ενισχύσεις τις οποίες πληρώνουν οι φορολογούμενοι ύψους 200 δισ. ευρώ.

4ον) Πλήρη ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα, ελεύθερη δημόσια και δωρεάν υγεία και παιδεία για όλους.

5ον) Κατάργηση όλων των αντεργατικών νόμων.

6ον) Να πέσει αυτή η κυβέρνηση και κάθε επίδοξος διαχειριστής ανάλογης πολιτικής.

Οι δικηγόροι δηλώνουν ότι συμπορεύονται με τον υπόλοιπο λαό.

Η Επιτροπή Αγώνα Δικηγόρων Αθήνας ΚΑΛΕΙ τα μέλη του Δ.Σ. να προσέλθουν στο κτίριο του Δ.Σ.Α. και να συνεδριάσουν προκειμένου να συγκαλέσουν άμεσα τη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου.

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΩΡΑ ΑΡΧΙΖΕΙ!

 

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ