Η Εναλλακτική Παρέμβαση στις εκλογές του ΔΣΑ

Νοέμβριος 2021

Ημερομηνία:

Μοιραστείτε:

Μαζικές διαδηλώσεις αλληλεγγύης στην Παλαιστίνη με συμμετοχή της Εναλλακτικής Παρέμβασης Δικηγόρων Αθήνας

Μαζικές διαδηλώσεις αλληλεγγύης στην Παλαιστίνη με συμμετοχή της Εναλλακτικής Παρέμβασης Δικηγόρων Αθήνας

Μαζικές διαδηλώσεις αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό σήμερα σε όλον τον κόσμο: στην Αθήνα η Εναλλακτική Παρέμβαση – Δικηγορική Ανατροπή έδωσε το παρόν στη συγκέντρωση στο Πάρκο Ελευθερίας και στη διαδήλωση στην πρεσβεία του Ισραήλ, με πανό που έγραφε: “Λευτεριά στην Παλαιστίνη – Σταματήστε τη Γενοκτονία – Κυρώσεις τώρα στο Ισραήλ”.

Φωτό: Μαργαρίτα Σταυροπούλου – Εναλλακτική Παρέμβαση, Στέλιος Μιχαηλίδης – Εργατική Αλληλεγγύη.

Το κάλεσμα της Εναλλακτικής Παρέμβασης:

Η Εναλλακτική Παρέμβαση – Δικηγορική Ανατροπή καταδικάζει την επιχειρούμενη γενοκτονία σε βαρος του λαού της Γάζας και το συνεχιζόμενο καθεστώς απαρτχάιντ που έχει επιβάλει το κράτος του Ισραήλ σε βάρος του Παλαιστινιακού λαού συνολικά.

Η στήριξη των χωρών της Δύσης στο κράτος του Ισραήλ και ο συνεχιζόμενος εξοπλισμός του από τις ΗΠΑ και την ΕΕ, έχουν σημάνει την αποχαλίνωση της ακροδεξιάς κυβέρνησης Νετανιάχου και την επέκταση του πολέμου στο Λίβανο, με βομβαρδισμούς αμάχων και εξωδικαστικές εκτελέσεις στελεχών και μελών αντιστασιακών οργανώσεων.

Απαιτούμε τώρα την παύση οποιασδήποτε συνδρομής ή στήριξης στα εγκλήματα πολέμου που διαπράττει το κράτος του Ισραήλ εναντίον των Παλαιστινίων αλλά, πλέον, και εναντίον των κατοίκων του Λιβάνου.

Αρνούμαστε να επενδύονται στην στρατιωτική βιομηχανία και την στήριξη του κράτους του Ισραήλ τα χρήματα τα οποία εισπράττονται από την φορολογία των πολιτών της Ελλάδας.

Ζητάμε από την ελληνική κυβέρνηση να απέχει από κάθε οικονομική συναλλαγή με το Ισραήλ και να διακόψει τις εμπορικές ή επενδυτικές σχέσεις που μπορεί να εδραιώσουν την παράνομη παρουσία του Ισραήλ στα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη, επικαλούμαστε δε την απόφαση του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου για τις νομικές συνέπειες της ισραηλινής κατοχής της Παλαιστίνης, όπως και το από 18 Σεπτεμβρίου ψήφισμα της γενικής συνέλευσης του ΟΗΕ υπέρ του τερματισμού της ισραηλινής κατοχής στα Παλαιστινιακά εδάφη, .

Καλούμε την ελληνική κυβέρνηση να επανεξετάσει αμέσως όλους τους διπλωματικούς, πολιτικούς και οικονομικούς δεσμούς με το Ισραήλ, συμπεριλαμβανομένων των επιχειρήσεων και της χρηματοδότησης των συνταξιοδοτικών ταμείων, των ακαδημαϊκών ιδρυμάτων και των φιλανθρωπικών οργανώσεων, όπως οι Ειδικοί Εισηγητές του ΟΗΕ σχολίασαν επί της απόφασης του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου.

Καμιά συμμετοχή της Ελλάδας στην ισραηλινή κατοχή και γενοκτονία των Παλαιστινίων στην Παλαιστίνη και στην στρατιωτική επέμβαση του Ισραήλ στο Λίβανο.

Στηρίζουμε τις κινητοποιήσεις αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό με αφορμή τον έναν χρόνο από την 7η Οκτωβρίου 2023 και καλούμε στις συγκεντρώσεις στην Αθήνα, το Σάββατο 5 Οκτωβρη 2024, 2μμ στο Πάρκο Ελευθερίας (μετρό Μέγαρο Μουσικής) και πορεία στην πρεσβεία του Ισραήλ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Δημοφιλή