Η Εναλλακτική Παρέμβαση στις εκλογές του ΔΣΑ

Νοέμβριος 2021

Ημερομηνία:

Μοιραστείτε:

Δικαιοσύνη για τον Μοχάμεντ Καμράν – Όχι στη συγκάλυψη της αστυνομικής δολοφονικής βίας

Δικαιοσύνη για τον Μοχάμεντ Καμράν – Όχι στη συγκάλυψη της αστυνομικής δολοφονικής βίας

Ο θάνατος κρατούμενου πακιστανικής καταγωγής μετανάστη στα χέρια της αστυνομίας, με προφανή χτυπήματα και σημάδια βασανισμού σε όλο το σώμα, είναι ένα αποτρόπαιο έγκλημα που απαιτεί δικαιοσύνη.

Η τακτική της ΕΛ.ΑΣ. να εκδίδει αόριστες ανακοινώσεις ή να αφήνει «διαρροές» για άλλες πιθανές αιτίες θανάτου, μόνο να εντείνει καταφέρνει τα αμείλικτα ερωτήματα για τις συνθήκες και τις πραγματικές αιτίες που οδήγησαν στο θάνατο του κρατούμενου.

Η ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. οφείλει να λογοδοτήσει και οι ένοχοι να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη: Να λογοδοτήσει για το θάνατο στα χέρια της ενός κρατούμενου, που βρισκόταν υπό κράτηση και διαρκή μεταφορά μεταξύ αστυνομικών τμημάτων τις τελευταίες ημέρες. Να λογοδοτήσει για τις αποκαλύψεις της συνηγόρου της οικογένειάς του και το σοκαριστικό υλικό με τα σημάδια βασανισμού του μετανάστη σε όλο του το σώμα καθώ και για τις καταγγελίες της οικογένειας και της συνηγόρου της, ότι δεν του επετράπη καμία επικοινωνία μαζί του και ότι κρατείτο στο μόνο σημείο που δεν υπάρχουν κάμερες καταγραφής.

Η ΕΛ.ΑΣ. βαρύνεται ήδη με ένα εγκληματικό ιστορικό βασανισμών κρατουμένων, ιδίως μεταναστών, παραβάσεων δικαιωμάτων, αυθαιρεσιών, ακόμη και εκτελέσεων πολιτών εν ψυχρώ. Η χρόνια ατιμωρησία και η κάλυψη που γίνει η πολιτική ηγεσία έχουν αποχαλινώσει τέτοιες φασίζουσες πρακτικές επικίνδυνης κατάχρησης εξουσίας σε βάρος της ελευθερίας, της σωματικής ακεραιότητας, ακόμη και της ζωής των πολιτών.

Το ΑΤ Αγίου Παντελεήμονα βαρύνεται ακόμη με τη χρόνια συνειδητή αδιαφορία στην εγκληματική δράση, τα πογκρόμ και τις επιθέσεις, της Χρυσής Αυγής σε βάρος μεταναστών και αδύναμων.

Να μην επιτρέψουμε καμία συγκάλυψη στην υπόθεση του θανάτου του Μοχάμεντ Καμράν.

Να μην επιτρέψουμε άλλο σκοτάδι στα Αστυνομικά Τμήματα – σύγχρονα κολαστήρια ψυχών.

Στηρίζουμε και καλούμε στις διαδηλωσεις που διοργανωθεί, σήμερα 27.9 στις 19.30 και το Σάββατο 12 Οκτώβρη, 2:30μμ, στην πλατεία Βικτωρίας, και πορεία στο Α.Τ. Αγ Παντελεήμονα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Δημοφιλή