Η Εναλλακτική Παρέμβαση στις εκλογές του ΔΣΑ

Νοέμβριος 2021

Ημερομηνία:

Μοιραστείτε:

Δικαίωση για τον Χρήστο Ζορμπά – Προστασία για τις ζωές εργατών και εργατριών

Δικαίωση για τον Χρήστο Ζορμπά – Προστασία για τις ζωές εργατών και εργατριών

Την Τετάρτη 13/7 ολοκληρώνεται στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Άρτας η δίκη των υπευθύνων της βιομηχανίας «ΉΠΕΙΡΟΣ» για το θάνατο του 29χρονου εργάτη ηλεκτρολόγου Χρήστου Ζορμπά.

Ο Χρήστος Ζορμπάς σκοτώθηκε από ηλεκτροπληξία κατά τη διάρκεια της νυχτερινής βάρδιας του στη βιομηχανία «ΉΠΕΙΡΟΣ».

Ο θάνατός του, κατά τη διάρκεια της εργασίας του οφείλεται στην εγκληματική παράλειψη της εργοδοσίας να παράσχει τον στοιχειώδη και κατάλληλο εξοπλισμό που ήταν απαραίτητος για την εκτέλεση της εργασίας του, αλλά και στο ότι καθώς φαίνεται δεν είχε φροντίσει να λάβει ούτε τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας. Στον Χρήστο Ζορμπά δεν είχαν παρασχεθεί τα κατάλληλα γάντια με τα οποία η εργοδοσία θα έπρεπε να είχε εφοδιάσει έναν εργάτη ηλεκτρολόγο, αλλά αντίθετα του είχαν παρασχεθεί εντελώς ακατάλληλα γάντια καθαρισμού. Επιπλέον σε μια βιομηχανία τέτοιου μεγέθους δεν είχε τοποθετηθεί στον πίνακα ρελέ διαφυγής που είναι ένα πολύ βασικό μέτρο ασφαλείας και εξ αιτίας της έλλειψής του προκλήθηκε η ηλεκτροπληξία που κόστισε τη ζωή σε έναν εργαζόμενο. Με εκατομμύρια ευρώ τζίρο μια μεγάλη βιομηχανία θέλησε να γλιτώσει λίγα ευρώ κάνοντας εκπτώσεις σε μέτρα ασφαλείας, με αποτέλεσμα το θάνατο ενός εργαζομένου.

Αυτό δεν είναι ένα περιστατικό ούτε μεμονωμένο ούτε και τυχαίο. Δεκάδες ζωές εργατών χάνονται κάθε χρόνο και ακόμα περισσότερα ατυχήματα συμβαίνουν σε χώρους εργασίας εξαιτίας της εγκληματικής αμέλειας και αδιαφορίας των εργοδοτών να λάβουν τα στοιχειώδη προβλεπόμενα μέτρα ασφαλείας.

Ο Χρήστος ήταν ένα ακόμα θύμα αυτής της εγκληματικής συμπεριφοράς της εργοδοσίας.

Η καταδίκη των υπευθύνων, δεν θα είναι μόνο δικαίωση για το θάνατο του Χρήστου. Θα είναι συνολικότερα δικαίωση των αναγκαίων αιτημάτων των εργατών και εργατριών να δουλεύουν σε ένα ασφαλές και προστατευμένο περιβάλλον.

Στηρίζουμε τις κινητοποιήσεις Τρίτη 12/7, 20.30 Πλατεία Κιλκίς και Τετάρτη 13/7 9.00 σε διαρκή συγκέντρωση στο Πρωτοδικείο Άρτας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Δημοφιλή