Η Εναλλακτική Παρέμβαση στις εκλογές του ΔΣΑ

Νοέμβριος 2021

Ημερομηνία:

Μοιραστείτε:

Θανάσης Καμπαγιάννης: «Δεν μπορεί ο ΔΣΑ να συνεχίσει ως εξάρτημα του Μαξίμου» (podcast)

Αναδημοσιεύουμε τη συνέντευξη του Θανάση Καμπαγιάννη στην Ευγενία Λουπάκη και τον Χρυσόστομο Λουκά στο Κόκκινο (27/11/2021) όπως αυτή αναρτήθηκε στον ιστότοπο avgi.gr.

Η μαχόμενη δικηγορία της νέας γενιάς, διεκδικεί την προεδρία του ιστορικού Δικηγορικού Συλλόγου της Αθήνας.

“Στην παρούσα κατάσταση ασφυκτικού ελέγχου των ΜΜΕ αλλά και των Ανεξάρτητων Αρχών, η αλλαγή πλεύσης του ΔΣΑ έχει ευρύτερη σημασία για τη Δημοκρατία στη χώρα μας” τόνισε μιλώντας Στο Κόκκινο, στους Ευγενία Λουπάκη και Χρυσόστομο Λουκά, ο επικεφαλής της παράταξης “Ενναλακτική Παρέμβαση- Δικηγορική Ανατροπή, Θανάσης Καμπαγιάννης, που διεκδικεί την προεδρία του ιστορικού συλλόγου.

“Μια νέα μαχόμενη γενιά δικηγόρων μπαίνει ορμητικά στο προσκήνιο διεκδικώντας αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας και ανατροπή του καθεστώτος γαλέρας που κυριαρχεί αυτή τη στιγμή. Η γενιά αυτή δεν βρήκε εκπροσώπηση και συμπαράσταση από την σημερινή διοίκηση του ΔΣΑ, που λειτουργεί ως εξάρτημα του Μαξίμου. Κατέβηκε στο δρόμο διεκδικώντας και τα εργασιακά της δικαιώματα αλλά και ευρύτερα δημοκρατικά δικαιώματα, που καταπατούνται κατά συρροήν. Το “μπλοκ των δικηγόρων” ήταν παρόν στις μεγάλες λαϊκές κινητοποιήσεις και διαπιστώναμε κάθε φορά την εμπιστοσύνη που ενέπνεε η παρουσία μας” υπογράμμισε. 

“Η συμμετοχή μας στη δίκη της Χρυσής Αυγής, η παρουσία μας στο πλευρό της οικογένειας Σαμπάνη, είναι ακριβώς αυτό που θα έπρεπε να είναι ο ΔΣΑ. Στο πλευρό των θυμάτων της ναζιστικής βίας, της κρατικής ασυδοσίας και αυθαιρεσίας και όχι ένας “επιτήδειος ουδέτερος”.

Το οφείλουμε και στους νέους συναδέλφους αλλά και στην κοινωνία και στην μακρά δημοκρατική παράδοση του Συλλόγου” κατέληξε ο Θανάσης Καμπαγιάννης καλώντας τους συναδέλφους του στην ψηφοφορία που αρχίζει την Κυριακή.

Ακούστε τη συνέντευξη εδώ:

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Δημοφιλή