Η Εναλλακτική Παρέμβαση στις εκλογές του ΔΣΑ

Νοέμβριος 2021

Ημερομηνία:

Μοιραστείτε:

Ακραία αστυνομική βία και ξυλοδαρμός δικηγόρων κατά τη διάλυση της διαμαρτυρίας στις 24/2

Ακραία αστυνομική βία και ξυλοδαρμός δικηγόρων κατά τη διάλυση της διαμαρτυρίας στις 24/2: Υπάρχει πλέον κάποιο δικαίωμα που να σέβεται η κυβέρνηση;

Για άλλη μια φορά, η αστυνομία διέλυσε με ακραία καταστολή την διαδήλωση που είχε προγραμματιστεί σήμερα στις 18.00 στα Προπύλαια για το ζήτημα της εξοντωτικής πολιτικής που ακολουθεί η κυβέρνηση απέναντι στον απεργό πείνας και δίψας Δ. Κουφοντίνα, όπως άλλωστε και όλες τις προηγούμενες απόπειρες διαμαρτυρίας.

Χωρίς καμία απολύτως αφορμή, ένα λεπτό μετά την προγραμματισμένη ώρα της συγκέντρωσης, πάνοπλες δυνάμεις της ΕΛΑΣ καταδίωξαν τους πολίτες ακόμη και με μηχανές και άσκησαν ακραία καταστολή με ξυλοδαρμούς, ρίψη δακρυγόνων και χημικών και τυφλές προσαγωγές. Έφτασαν στο σημείο να χρησιμοποιήσουν την αύρα νερού απευθείας στο σώμα διαδηλωτών προκαλώντας τραυματισμούς.

Δεν δίστασαν να χτυπήσουν βίαια ακόμη και τους συναδέλφους και μέλη της παράταξής μας, Εναλλακτικής Παρέμβασης Δικηγόρων Αθήνας, Π.Α. και Β.Κ., αφού επέδειξαν στις αστυνομικές δυνάμεις τις δικηγορικές τους ταυτότητες ζητώντας να απόσχουν αυτές από αυθαίρετες ενέργειες και την δυσανάλογη άσκηση βίας.

ΩΣ ΕΔΩ

Καταγγέλλουμε την άσκηση απρόκλητης αστυνομικής βίας στους διαδηλωτές. Καταγγέλλουμε την απαράδεκτη επίθεση των αστυνομικών δυνάμεων στους συναδέλφους δικηγόρους, που αποτελεί ξεκάθαρα παράνομη ενέργεια και παρεμπόδιση του δικηγορικού λειτουργήματος, έναν θεσμό που γίνεται σεβαστός ακόμη και στα πιο αυταρχικά καθεστώτα.

Η εκστρατεία κατατρομοκράτησης κάθε φωνής που τολμά να διαμαρτυρηθεί για την πρωτοφανή παραβίαση της νομιμότητας στην υπόθεση του κρατούμενου απεργού πείνας, έχει φτάσει πλέον σε επικίνδυνα όρια. Η πολιτική της κυβέρνησης και του πολιτικού προϊσταμένου της ΕΛΑΣ κ. Χρυσοχοΐδη, καταλύει πλέον τον πυρήνα του δικαιώματος του συνέρχεσθαι. Φαίνεται πως έχουν αποδώσει πλέον στην αστυνομία και την εξουσία να συναρτά το δικαίωμα στη διαδήλωση με το πολιτικό της περιεχόμενο.

Το μέγεθος της αυταρχικής στροφής που λαμβάνει σήμερα η Πολιτεία οφείλει να κινητοποιήσει κάθε θεσμό που σέβεται τη δημοκρατία και τις κεκτημένες ελευθερίες, κάθε δημοκρατικό άνθρωπο.

Η Εναλλακτική Παρέμβαση, τα μέλη της, και οι μαχόμενοι δικηγόροι δεν θα σταματήσουμε να μιλάμε για το δίκιο, να βρισκόμαστε στους δρόμους στο πλάι κάθε αγωνιζόμενου ανθρώπου.

Δημοφιλή