Η Εναλλακτική Παρέμβαση στις εκλογές του ΔΣΑ

Νοέμβριος 2021

Ημερομηνία:

Μοιραστείτε:

Καμιά συμμετοχή της Ελλάδας στη γενοκτονία των Παλαιστινίων από το κράτος του Ισραήλ

Καμιά συμμετοχή της Ελλάδας στη γενοκτονία των Παλαιστινίων από το κράτος του Ισραήλ

Ως Εναλλακτική Παρέμβαση Δικηγόρων Αθήνας, στηρίζουμε τη συγκέντρωση που καλεί η ΠΕΝΕΝ και μια σειρά συλλογικότητες και σωματεία εναντίον της MOTOR OIL στους Αγίους Θεοδώρους, η οποία συνεχίζει να εφοδιάζει με στρατιωτικά καύσιμα το Ισραήλ και τις στρατιωτικές του δυνάμεις, κατά τη συνεχιζόμενη γενοκτονία που διαπράττει εις βάρος των Παλαιστινίων.

Ήδη στις 18 Σεπτεμβρίου ο ΟΗΕ ψήφισε υπέρ του τερματισμού της ισραηλινής κατοχής στα Παλαιστινιακά εδάφη και ήδη το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο στην απόφασή του σχετικά με τις νομικές συνέπειες της ισραηλινής κατοχής της Παλαιστίνης, τόνισε τον δομικό, συστημικό και σοβαρό χαρακτήρα των παραβιάσεων που διαπράττει το Ισραήλ στην κατεχόμενη Παλαιστίνη. Το δικαστήριο ζήτησε από τα κράτη να απέχουν από κάθε “οικονομική συναλλαγή που μπορεί να εδραιώσει την παράνομη παρουσία του [Ισραήλ] στην περιοχή”, να “λάβουν μέτρα για να αποτρέψουν τις εμπορικές ή επενδυτικές σχέσεις που συμβάλλουν στη διατήρηση της παράνομης κατάστασης που έχει δημιουργήσει το Ισραήλ στα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη”, και “να μην παρέχουν βοήθεια ή συνδρομή στη διατήρηση της κατάστασης που έχει δημιουργήσει η παράνομη παρουσία του Ισραήλ στα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη” , μεταξύ άλλων υποχρεώσεων. Η απόφαση αυτή απηχεί πολλά από τα συμπεράσματα της γνωμοδότησης του ΔΠΔ σχετικά με τις νομικές συνέπειες της κατασκευής τείχους στα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας, Σάββατο 28/9 και ώρα 12μμ στη Πλατεία Ευαγγελιστρίας στους Αγίους Θεοδώρους.

Τα λεωφορεία για τους Αγίους Θεοδώρους θα αναχωρήσουν για τους Αγίους Θεοδώρους το Σάββατο στις 09:40 π.μ. από Ομόνοια (μπροστά από το ξενοδοχείο Moxy Athens City) και την ίδια ώρα από τον Πειραιά (στην πλατεία Καραϊσκάκη

Να σταματήσει τώρα η γενοκτονία και το καθεστώς απαρτχάιντ στη Παλαιστίνη!

Αλληλεγγύη στην Παλαιστίνη και στο Λίβανο!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Δημοφιλή