Η Εναλλακτική Παρέμβαση στις εκλογές του ΔΣΑ

Νοέμβριος 2021

Ημερομηνία:

Μοιραστείτε:

Πολιτικό μνημόσυνο για τον Σπύρο Φυτράκη: μαζική εκδήλωση απότισης τιμής στον υπερασπιστή δικηγόρο

Πολιτικό μνημόσυνο για τον Σπύρο Φυτράκη: μαζική εκδήλωση απότισης τιμής στον υπερασπιστή δικηγόρο

Η μεγάλη αίθουσα του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών ήταν γεμάτη στην εκδήλωση-πολιτικό μνημόσυνο για τον Σπύρο Φυτράκη την Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2024. Παλιοί φίλοι και συντρόφισσες, συνοδοιπόροι στην δικηγορία, νεότερες και νεότεροι δικηγόροι, κόσμος της αριστεράς, της αναρχίας, των κινημάτων, έδωσαν το παρόν για να τιμήσουν τη μνήμη του μαχόμενου υπερασπιστή δικηγόρου που συνδέθηκε όσο κανείς άλλος με τις μεγάλες πολιτικές ποινικές δίκες της Μεταπολίτευσης.

Την εκδήλωση άνοιξε με χαιρετισμό ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Δημήτρης Βερβεσός και συντόνισε ο Θανάσης Καμπαγιάννης. Οι ομιλητές και οι ομιλήτριες – ο Γιάννης Ραχιώτης, ο Νίκος Κωνσταντόπουλος, ο Βαγγέλης Κουρής, η Γιάννα Κούρτοβικ, ο Κώστας Παπαδάκης και η Άννυ Παπαρρούσου – παρουσίασαν πτυχές της ζωής και της δικηγορικής και πολιτικής πορείας του Σπύρου Φυτράκη, διανθίζοντας τις ομιλίες τους με ανέκδοτα και αποστροφές του που προκάλεσαν συγκίνηση και ευθυμία. Κορυφαίες στιγμές της βραδιάς ήταν οι παρεμβάσεις ανθρώπων που ο Σπύρος Φυτράκης υπερασπίστηκε: Γιάννης Σερίφης, Νώντας Σκυφτούλης, Γιώργος Μπαλάφας, Τάσος Θεοφίλου, πήραν τον λόγο για να τιμήσουν τον δικηγόρο υπερασπιστή τους.

Στην εκδήλωση έδωσαν το παρόν μεταξύ άλλων: ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, η πρώην πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου, ο βουλευτής και πρώην πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Δράμας Θεόφιλος Ξανθόπουλος, τα μέλη του ΔΣ του ΔΣΑ Ανδρέας Κουτσόλαμπρος, Γιώργος Βλάχος, Ευγενία Κουνιάκη, Δημήτρης Λυρίτσης, Αντώνης Αντανασιώτης, τα πρώην μέλη του ΔΣ του ΔΣΑ Θοδωρής Συμεωνίδης, Δημήτρης Σαραφιανός, Ζωή Μήλιου, ο υποψήφιος πρόεδρος του ΔΣΑ Άγγελος Βρεττός, οι δικηγόροι της πολιτικής αγωγής στη δίκη της Χρυσής Αυγής Θοδωρής Θεοδωρόπουλος και Δημήτρης Ζώτος, κοκ.

Το βίντεο της εκδήλωσης θα αναρτηθεί σε λίγες μέρες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Δημοφιλή