Η Εναλλακτική Παρέμβαση στις εκλογές του ΔΣΑ

Νοέμβριος 2021

Ημερομηνία:

Μοιραστείτε:

Πρόταση καταδίκης του βομβαρδισμού του καταυλισμού αμάχων στη Ράφα από τους συμβούλους της ΕΠΔΑ

Πρόταση καταδίκης του βομβαρδισμού του καταυλισμού αμάχων στη Ράφα από τους συμβούλους της ΕΠΔΑ στο ΔΣ του ΔΣΑ

Οι σύμβουλοι της Εναλλακτικής Ευγενία Κουνιάκη και Γιώργος Βλάχος πρότειναν σήμερα στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΔΣΑ να υιοθετήσει το ακόλουθο ψήφισμα για την καταδίκη του βομβαρδισμού του καταυλισμού αμάχων στη Ράφα από τις ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ:

“Ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών εκφράζει τον αποτροπιασμό του για τον απάνθρωπο και εγκληματικό βομβαρδισμό στις 27.5.2024 από την Ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία καταυλισμού εκτοπισμένων αμάχων Παλαιστινίων στη Ράφα, στη νότια Λωρίδα της Γάζας, ο οποίος βρισκόταν υπό την εποπτεία του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών. Ο βομβαρδισμός αυτός στοίχισε τη ζωή σε δεκάδες αμάχους, κυρίως ανήλικα παιδιά. Κυβερνήσεις από όλο τον πλανήτη καθώς και ο Γ.Γ. του Ο.Η.Ε. έχουν ήδη καταδικάσει την ενέργεια αυτή, η οποία παραβιάζει κατάφωρα κάθε έννοια διεθνούς δικαίου και συνιστά πέραν πάσης αμφιβολίας έγκλημα πολέμου.

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών συντάσσεται με την απόφαση λήψης προληπτικών μέτρων του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης προς το σκοπό της άμεσης παύσης των επιθετικών ενεργειών του Ισραήλ στη Ράφα καθώς και με τις προσπάθειες να λογοδοτήσουν οι υπεύθυνοι για πράξεις γενοκτονίας, εγκλήματα πολέμου και εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας ενώπιον του Διεθνούς Δικαστηρίου και ενώπιον του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου. Καλεί, δε, τις ελληνικές εισαγγελικές και δικαστικές αρχές να καταδιώξουν τους δράστες στο πλαίσιο της ποινικής τους δικαιοδοσίας.

Τέλος, καλεί την Ελληνική Κυβέρνηση να συμβάλλει έμπρακτα με διπλωματικές ενέργειες στην άμεση κατάπαυση του πυρός και τη διανομή άμεσης πλήρους και απαρακώλυτης ανθρωπιστικής βοήθειας στον άμαχο παλαιστινιακό λαό.”

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Δημοφιλή