Η Εναλλακτική Παρέμβαση στις εκλογές του ΔΣΑ

Νοέμβριος 2021

Ημερομηνία:

Μοιραστείτε:

Καταγγελία της τραμπούκικης επίθεσης στον γραμματέα του ΜέΡΑ25 Γ. Βαρουφάκη

Καταγγελία της τραμπούκικης επίθεσης στον γραμματέα του ΜέΡΑ25 Γ. Βαρουφάκη (ΕΠΔΑ, 11/3/2023)

Η Εναλλακτική Παρέμβαση – Δικηγορική Ανατροπή καταδικάζει την τραμπούκικη επίθεση που δέχτηκε ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης το βράδυ της 10ης Μάρτη 2023 στην οδό Βαλτετσίου στα Εξάρχεια έξω από το κατάστημα Γιάντες στο οποίο συνέτρωγε με την παρέα του. Οι δράστες προκάλεσαν τον Γιάνη Βαρουφάκη να εξέλθει του καταστήματος και όταν αυτός βγήκε μόνος του, του επιτέθηκαν θρασύδειλα με γροθιές και κλωτσιές ρίχνοντάς τον στο έδαφος και προκαλώντας του κάταγμα στη μύτη και τραύματα στο σώμα.

Επισημαίνουμε ότι η επίθεση έλαβε χώρα στην πλέον αστυνομοκρατούμενη περιοχή της Αθήνας, χωρίς φυσικά το γεγονός αυτό να σημάνει την αποτροπή της. Καταδεικνύεται έτσι πως η αστυνομία στην περιοχή δεν έχει σκοπό την προστασία από την παραβατικότητα, αλλά την τρομοκράτηση των “απείθαρχων”, διαφωνούντων με τις πολιτικές της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, με την περίφραξη της πλατείας των Εξαρχείων με τον σταθμό του ΜΕΤΡΟ και με τον “εξευγενισμό” της γειτονιάς με στόχο τη μετατροπή της σε τουριστική DisneyLand.

Ο ξυλοδαρμός του γραμματέα του ΜέΡΑ25 , ανεξάρτητα από την ταυτότητα των δραστών που πρέπει να διαλευκανθεί, αποτελεί επίθεση που πλήττει τα δημοκρατικά δικαιώματα και αντικειμενικά ενισχύει τη στρατηγική της κυβέρνησης για περισσότερη αστυνομική καταστολή και “νόμο και τάξη”, δόγμα που έχει ήδη κοστίσει εκατοντάδες τραυματίες στις διαδηλώσεις αλλά και νεκρούς από αστυνομικές σφαίρες.

Σε κάθε περίπτωση, δηλώνουμε ότι τραμπούκικες επιθέσεις κατά πολιτικών αντιπάλων με όρους αυτόκλητων τιμωρών και μπράβων της νύχτας δεν μπορούν να διεκδικούν τον χαρακτήρα της κινηματικής δράσης, το μόνο δε που κατορθώνουν είναι να διαβάλλουν την αναγκαία περιφρούρηση του κινήματος ενάντια στην αστυνομική και φασιστική βία και να αποπροσανατολίζουν το κίνημα από το στόχο της ανατροπής της αντιλαϊκής πολιτικής.

Συνεχίζουμε τον αγώνα ενάντια στους υπευθύνους του εγκλήματος των Τεμπών, την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, των πολιτικών που απαξιώνουν τις ζωές μας και όσους υπηρετούν αυτές τις πολιτικές. Βαδίζουμε σε συμπόρευση με τα εργατικά σωματεία, τους φοιτητικούς συλλόγους, τα μαθητικά συμβούλια και τις οργανώσεις του μαζικού κινήματος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Δημοφιλή