Η Εναλλακτική Παρέμβαση στις εκλογές του ΔΣΑ

Νοέμβριος 2021

Ημερομηνία:

Μοιραστείτε:

Καταιγιστική κριτική της CPT για τις φυλακές στην Ελλάδα (Έκθεση+έγγραφα)

Καταιγιστική κριτική της CPT (Επιτροπή του Συμβουλίου της Ευρώπης για την Πρόληψη των Βασανιστηρίων και της Απάνθρωπης ή Εξευτελιστικής Μεταχείρισης ή Τιμωρίας) στις ελληνικές αρχές για την κατάσταση των φυλακών μετά την αυτοψία της 22 Νοεμβρίου-1 Δεκεμβρίου 2021:

“Προσβολή της ανθρώπινης αξιοπρέπειας των κρατουμένων… σε αντίθεση με τους ευρωπαϊκούς κανόνες.”

Η CPT αποφάσισε να κινήσει τη διαδικασία που προβλέπεται στο άρθρο 10 παράγραφος 2 της Σύμβασης («Εάν το Μέρος δεν συνεργάζεται ή αρνείται να βελτιώσει την κατάσταση σύμφωνα με τις συστάσεις της Επιτροπής, η τελευταία μπορεί με πλειοψηφία των δύο τρίτων των μελών της, και αφού δώσει τη δυνατότητα στο Μέρος να εκθέσει τις απόψεις του, να αποφασίσει να προβεί σε δημόσια δήλωση σχετικά με το θέμα αυτό»).

Αντίστοιχη δημόσια δήλωση σχετικά με την κατάσταση στις φυλακές είχε πραγματοποιηθεί από την CPT στις 15 Μαρτίου 2011.

Διαβάστε ολόκληρη την έκθεση της CPT (μεταφρασμένη στα ελληνικά) εδώ:

https://rm.coe.int/1680a7ce97

Διαβάστε την απάντηση των ελληνικών αρχών (Γενική Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής) εδώ:

https://rm.coe.int/1680a7ce99

SOS! Από την απάντηση των ελληνικών αρχών, ενημερωνόμαστε ότι δεκαπέντε (15) κρατούμενοι πέθαναν λόγω covid-19. Οι σχετικές ανακοινώσεις του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και της Γενικής Γραμματείας Αντεγκληματικής Πολιτικής είναι κατά πολύ λιγότερες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Δημοφιλή