Η Εναλλακτική Παρέμβαση στις εκλογές του ΔΣΑ

Νοέμβριος 2021

Ημερομηνία:

Μοιραστείτε:

Ανακοίνωση της Εναλλακτικής για τα αποτελέσματα των εκλογών στον ΔΣΑ

(Στη φωτογραφία, τα εκλογικά αποτελέσματα της Εναλλακτικής διαχρονικά από το 1990 μέχρι το 2021.)

Ανακοίνωση της Εναλλακτικής Παρέμβασης – Δικηγορικής Ανατροπής για τα αποτελέσματα των εκλογών στον ΔΣΑ (1/12/2021)

Τα αποτελέσματα των εκλογών στο ΔΣΑ ανέδειξαν τη μαζική εμφάνιση ενός μαχητικού ριζοσπαστικού ρεύματος δικηγόρων που αιφνιδίασε τις κατεστημένες δυνάμεις του δικηγορικού συνδικαλισμού. Με ένα ιστορικό ποσοστό 15%, η υποψηφιότητα του Θανάση Καμπαγιάννη αναδεικνύεται τρίτη στο σύνολο και σταθερά πρώτη στα εκλογικά τμήματα των νέων δικηγόρων, ενώ η Εναλλακτική Παρέμβαση – Δικηγορική Ανατροπή διπλασίασε τη δύναμή της με 10% και δύο έδρες στο ΔΣ, σε μια εκλογική αναμέτρηση που παρά τις μεγάλες δυσκολίες της πανδημίας και τη χρόνια απαξίωση του Συλλόγου με ευθύνη των διοικήσεών του, χαρακτηρίστηκε από τον παλμό των νέων συναδέλφων και τη διάθεσή τους να συμμετέχουν ενεργά στη ζωή του Συλλόγου.

Ευχαριστούμε όλους και όλες τις συναδέλφους που στήριξαν τόσο το συνδυασμό της Εναλλακτικής όσο και το Θανάση Καμπαγιάννη στην προεδρική κάλπη, προκαλώντας συνδικαλιστικό σεισμό. Η ενίσχυση της Εναλλακτικής συνιστά μία μεγάλη νίκη τόσο για εμάς, όσο και περισσότερο για όλες και όλους τους συναδέλφους που μας στήριξαν ή και που αισθάνονται απλώς ότι εκφράζουμε ένα ρεύμα ανατροπής μέσα στον ΔΣΑ. Το δυναμικό κοινωνικό ρεύμα που με τη συμμετοχή του ζητά ν’ αλλάξουν όλα στο δικηγορικό σύλλογο, που απορρίπτει το μοντέλο του συναινετικού, συντεχνιακού συνδικαλισμού που οδήγησε τα τελευταία χρόνια τη μεγάλη πλειοψηφία των δικηγόρων στην οικονομική και επαγγελματική καταστροφή και τη δικηγορία στην κοινωνική ανυποληψία, δεν μπορεί πλέον να παρακαμφθεί.

Από πλευράς μας έχουμε συνείδηση της ιστορικής ευθύνης να μη μείνουν τα πράγματα στην φετινή καταγραφή αυτού του αποτελέσματος στις εκλογές. Άμεσα θα επιδιώξουμε πάρει μορφή αυτό το μαζικό κοινωνικό και αγωνιστικό ρεύμα δικηγόρων, με ενεργό συμμετοχή και εμπλοκή στα συνδικαλιστικά πράγματα του συλλόγου μας, με ζωντανές διαδικασίες, με ανοιχτή κριτική στην ηγεσία του ΔΣΑ. Για να ακουστεί εκκωφαντικά η φωνή των συναδέλφων, των αυτοαπασχολούμενων, των μισθωτών, των ασκουμένων. Για να νικήσουν οι διεκδικήσεις μας για δουλειά με δικαιώματα και αξιοπρέπεια. Ο δρόμος για ένα σύλλογο που θα αγωνίζεται και θα διεκδικεί, θα παίρνει θέση στα μεγάλα κοινωνικά ζητήματα δίπλα στην κοινωνία και τους αγώνες της, ως υπερασπιστής των δικαιωμάτων και των ελευθεριών είναι ανοιχτός μπροστά μας.

Ο δρόμος για μια τέτοια συνδικαλιστική ανατροπή, που θα αφήνει πίσω της την απογοήτευση και την απαξίωση και θα στηρίζεται στις μαχητικές διεκδικήσεις της μεγάλης πλειοψηφίας των συναδέλφων, δεν περνάει από το ποιος θα εκλεγεί στο δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών μεταξύ των υποψηφιοτήτων Δ. Βερβεσού και Δ. Αναστασόπουλου. Το πραγματικό ερώτημα δεν είναι ποια εκδοχή ενός φιλοκυβερνητικού, υπάκουου στην εκτελεστική εξουσία ΔΣΑ, είναι προτιμότερη, γι’ αυτό και ως Εναλλακτική Παρέμβαση καταψηφίζουμε και τις δύο. Το ερώτημα είναι εάν, αξιοποιώντας την ιστορική εμφάνιση ενός μεγάλου ρεύματος δικηγόρων που ζητούν ΝΑ Τ’ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΟΛΑ, θα δημιουργηθεί ένα ζωντανό ρεύμα αγώνα με τη μαζική άμεση συμμετοχή των δικηγόρων, των πληττόμενων, των νέων. Εμείς αυτό θα επιδιώξουμε να απαντήσουμε.

Τα συμφέροντα και οι ανάγκες των πολλών είναι πλέον στο προσκήνιο. Καιρός είναι με τις μάχες μας να τα κερδίσουμε!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Δημοφιλή