Η Εναλλακτική Παρέμβαση στις εκλογές του ΔΣΑ

Νοέμβριος 2021

Ημερομηνία:

Μοιραστείτε:

Θ. Καμπαγιάννης: «Κρατική εκτέλεση άοπλου 18χρονου από σερίφηδες εκτός νόμου»

Δήλωση του Θανάση Καμπαγιάννη, υποψήφιου προέδρου του ΔΣΑ με την «Εναλλακτική Παρέμβαση – Δικηγορική Ανατροπή» (23/10/2021).

Τα περιστατικά που έλαβαν χώρα αργά την 22/10/2021 στο Πέραμα, όπως αυτά περιγράφονται στην από 23/10/2021 ανακοίνωση της ΕΛΑΣ, παραπέμπουν σε κρατική εκτέλεση άοπλου 18χρονου πολίτη από αστυνομικούς. Η τέλεση αδικημάτων του θανόντος, που είναι κατά τις πληροφορίες Ρομ ελληνικής υπηκοότητας, είτε σε παρελθόντα χρόνο είτε στη διάρκεια της καταδίωξης, δεν δικαιολογεί τις δεκάδες σφαίρες που ακούγονται στο σχετικό δημοσιοποιηθέν βίντεο.

Η εξωδικαστική απόδοση δικαιοσύνης, και μάλιστα με όρους θανατικής ποινής, είναι έξω από κάθε πλαίσιο νομιμότητας και κράτους δικαίου και αποτελεί τρομοκρατική ενέργεια.

Από τις αρχές Οκτωβρίου, η συστηματική χρήση όπλων από αστυνομικούς σε αντίστοιχες καταδιώξεις στο κέντρο της Αθήνας (περιστατικά 8/10 στην οδό Μάρνη και 11/10 στον Άγιο Παντελεήμονα) και σε άλλες πόλεις (πχ Τρίκαλα στις 22/10), με επίκληση προηγηθέντος «εμβολισμού», δείχνει πέραν πάσης αμφιβολίας ότι έχει υπάρξει σχετική άνωθεν εντολή. Τα περιστατικά είναι πολλά και πυκνά, για να είναι μεμονωμένα.

Αν η ύπαρξη κυβερνητικής εντολής αποδειχθεί, τότε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κύριος Θεοδωρικάκος έχει ευθύνη για την σημερινή εκτέλεση, πέραν της αντικειμενικής πολιτικής ευθύνης που έχει ως προϊστάμενος Υπουργός.

Ο σχηματισμός δικογραφίας, για τέλεση του αδικήματος της ανθρωποκτονίας από πρόθεση στους επτά αστυνομικούς που έκαναν χρήση των όπλων τους, δεν αίρει αυτή την ευθύνη. Η τέλεση αξιόποινων πράξεων από πλευράς αστυνομικών πρέπει να διερευνηθεί υποδειγματικά και χωρίς ίχνος συγκάλυψης και οι ένοχοι να τιμωρηθούν. Της συνολικής έρευνας πρέπει να επιληφθούν δικαστικοί λειτουργοί και όχι αστυνομικοί υπάλληλοι.

Οι δηλώσεις του Υπουργού Ανάπτυξης Άδωνη Γεωργιάδη («πολύ καλώς αντέδρασαν οι αστυνομικοί») και άλλων στελεχών του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας, τη στιγμή που οι κατηγορούμενοι αστυνομικοί δεν έχουν καν δώσει εξηγήσεις ενώπιον ανακριτή και εισαγγελέα, αποτελούν ανοιχτή κυβερνητική παρέμβαση στη Δικαιοσύνη. Και μόνο για αυτή του τη δήλωση, ο κύριος Γεωργιάδης πρέπει να αποπεμφθεί.

Ο κύριος Μητσοτάκης πρέπει να αποφασίσει αν είναι πολιτικός προϊστάμενος κράτους δικαίου ή επικεφαλής κράτους σερίφηδων εκτός νόμου.

Θανάσης Καμπαγιάννης, δικηγόρος, υποψήφιος πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών με την «Εναλλακτική Παρέμβαση – Δικηγορική Ανατροπή».

UPDATE: Στην πρώτη του εκδοχή αυτό το κείμενο αναπαρήγαγε την δημοσιογραφική πληροφορία από αστυνομικές πηγές ότι ο θανών ήταν 20χρονος, ενώ ήταν στην πραγματικότητα 18χρονος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Δημοφιλή